Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 427

Jacques Brel of de intensiteit van een leven

Jacques Brel of de intensiteit van een leven
Cursuscode: 427

Ruim 40 jaar na zijn dood, wordt Jacques Brel als eerste genoemd bij de grote namen van het Franse chanson. Zijn répertoire blijft raken door de intensiteit van de gevoelens en door zijn scherpe observaties. Ook blijft Brel fascineren door de keuzes die hij in zijn leven maakten

In deze reeks van zes weken met Brel komt het leven en werk van deze zanger aan bod. Alle grote thema’s krijgen aandacht: kindertijd, idealen en desillusies, vrouwen, vriendschap, zijn blik op de mens, God, ouderdom en de dood. Uiteraard wordt ook zijn 'Belgitude' besproken.

Toen hij op 37-jarige leeftijd stopte met optreden, ging hij acteren. Ook als acteur was hij indrukwekkend en daarom wordt deze serie met een film afgesloten.

Alle chansons en de film worden in het Nederlands ingeleid. Voor deze cursus is kennis van de Franse taal niet noodzakelijk. De teksten van de chansons worden aan de cursisten uitgereikt bij aanvang van de cursus.

Maandag 2 maart 2020
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 119,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L. (Lucienne) Mimouni
13:30 - 16:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
L. (Lucienne) Mimouni
L. (Lucienne) Mimouni
Docent Lucienne Mimouni, oud-lerares Frans, geeft regelmatig presentaties over zeer diverse aspecten van de Franse cultuur en heeft sinds jaren een enorme interesse voor film.