Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 932

Luisteren naar Jazz

Luisteren naar Jazz
Cursuscode: 932

Deze cursus draait om smaakmakers en baanbrekers. Jazz is altijd in beweging, er wordt geïmproviseerd en de muziek is nooit af. In de loop van ruim honderd jaar jazzgeschiedenis is er veel gebeurd. Smaakmakers en baanbrekers spelen een grote rol in de ontwikkeling van de jazz. Aan de orde komen onder meer (hier in willekeurige volgorde vermeld) Miles Davis, John Coltrane, Ornette Coleman, Charlie Parker, Thelonious Monk, Horace Silver, Coleman Hawkins, Billie Holiday, Lester Young en Louis Armstrong.

Aan sommigen, zoals Miles Davis, zal extra aandacht worden geschonken, evenals aan bekende sidemen uit zijn formaties, zoals Bill Evans en Herbie Hancock. Belangrijke kenmerken van hun muziek worden besproken, alsmede de invloed die zij hebben gehad en nog steeds hebben. Een interessante vraag is tenslotte: wie zijn tegenwoordig de smaakmakers?

De jazzcursus wordt aan de hand van film- en geluidsfragmenten gegeven, terwijl docent Ruud Bergamin, zelf jazzmusicus, zo nu en dan iets voorspeelt. Voorkennis is niet nodig om de cursus te volgen. De cursus geeft aan iedereen een inkijk in de jazz als bijzondere muziekvorm.

Donderdag 30 januari 2020
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 98,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. R. (Ruud) Bergamin
13:30 - 15:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
R. (Ruud) Bergamin
R. (Ruud) Bergamin
Toen ik 14 was, begon ik me intensief met jazz bezig te houden en ging saxofoon spelen. Al gauw trad ik toe tot een bandje, waarmee we vaak optraden. De liefde voor de muziek is nooit meer overgegaan. Een flink aantal jaren combineerde ik de jazzpraktijk met een part time (50%) baan als universitair docent rechtsgeleerdheid. Dat was een soort van dubbel bestaan, waarbij ik ook nog aan het conservatorium studeerde (schoolmuziek). Bijna 15 jaar geleden werd muziek mijn hoofdactiviteit. Regelmatig geef ik concerten, met uiteenlopende formaties. Lesgeven, zowel aan musici als aan leken, is daarnaast een geweldig leuke manier om mijn kennis en ervaring met anderen te delen. De volksuniversiteit is een van de plekken waar dit mogelijk is.