Luisteren naar Jazz, Baanbrekers en smaakmakers in de jazz

De jazzcursus is bedoeld voor elke muziekliefhebber. Jazzmusicus RUUD BERGAMIN geeft de cursus aan de hand van uiteenlopende film- en geluidsfragmenten. Hij licht de muziek toe. De cursus geeft een inkijk in de jazz als bijzondere muziekvorm. Voorkennis is niet nodig om de cursus te volgen. Elke cyclus komen nieuwe thema’s aan de orde.

Enkele onderwerpen najaar 2021 zullen zijn:

►Hoe heeft jazzimprovisatie zich ontwikkeld in ruim 100 jaar?

►De jazz in Nederland van de aanvang in 1921 tot 2021: Nederlandse smaakmakers en Amerikanen in Nederland.

►Is er een tegenstelling tussen Jazz en Klassieke muziek?

►Enkele saxofonisten die “school” hebben gemaakt.

Donderdag 10 februari 2022
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 112,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. R. (Ruud) Bergamin
R. (Ruud) Bergamin
Toen ik 14 was, begon ik me intensief met jazz bezig te houden en ging saxofoon spelen. Al gauw trad ik toe tot een bandje, waarmee we vaak optraden. De liefde voor de muziek is nooit meer overgegaan. Een flink aantal jaren combineerde ik de jazzpraktijk met een part time (50%) baan als universitair docent rechtsgeleerdheid. Dat was een soort van dubbel bestaan, waarbij ik ook nog aan het conservatorium studeerde (schoolmuziek). Bijna 15 jaar geleden werd muziek mijn hoofdactiviteit. Regelmatig geef ik concerten, met uiteenlopende formaties. Lesgeven, zowel aan musici als aan leken, is daarnaast een geweldig leuke manier om mijn kennis en ervaring met anderen te delen. De volksuniversiteit is een van de plekken waar dit mogelijk is.