Luisteren naar Jazz, baanbrekers en smaakmakers in de jazz (3)

Dit najaar draait de cursus nogmaals om smaakmakers en baanbrekers. Jazz is altijd in beweging, er wordt geïmproviseerd en de muziek is nooit af. In de loop van ruim honderd jaar jazzgeschiedenis is er veel gebeurd. Smaakmakers en baanbrekers speelden en spelen nog steeds een grote rol in de ontwikkeling van de jazz. In vorige reeksen zijn musici besproken zoals Miles Davis, Charlie Parker, Coleman Hawkins, Billie Holiday, Lester Young en Louis Armstrong. Ook is stilgestaan bij uiteenlopende jazzpianisten. Het reservoir aan interessante figuren is daarmee geenszins uitgeput. Daarom zal het onderwerp “smaakmakers en baanbrekers” worden voortgezet. In komende cursus zal ook een aantal Nederlandse musici aan de orde komen.

De jazzcursus wordt aan de hand van film- en geluidsfragmenten gegeven, terwijl docent Ruud Bergamin, zelf jazzmusicus, zo nu en dan iets voorspeelt. Voorkennis is niet nodig om de cursus te volgen. De cursus geeft aan iedereen een inkijk in de jazz als bijzondere muziekvorm.

Donderdag 24 september 2020
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 101,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. R. (Ruud) Bergamin
Boek: Ruud Bergamin, Jazztermen van A tot Z (klik hier voor meer informatie)
R. (Ruud) Bergamin
Toen ik 14 was, begon ik me intensief met jazz bezig te houden en ging saxofoon spelen. Al gauw trad ik toe tot een bandje, waarmee we vaak optraden. De liefde voor de muziek is nooit meer overgegaan. Een flink aantal jaren combineerde ik de jazzpraktijk met een part time (50%) baan als universitair docent rechtsgeleerdheid. Dat was een soort van dubbel bestaan, waarbij ik ook nog aan het conservatorium studeerde (schoolmuziek). Bijna 15 jaar geleden werd muziek mijn hoofdactiviteit. Regelmatig geef ik concerten, met uiteenlopende formaties. Lesgeven, zowel aan musici als aan leken, is daarnaast een geweldig leuke manier om mijn kennis en ervaring met anderen te delen. De volksuniversiteit is een van de plekken waar dit mogelijk is.