Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 303

Assertief communiceren

Assertief communiceren
Cursuscode: 303

Serie van drie trainingen waarin u assertief en toch vriendelijk leert communiceren. We maken allemaal wel eens situaties mee waarin helder en assertief communiceren noodzakelijk is, omdat anders je eigen behoeften erbij inschieten. Hoe vaak zegt u ja, terwijl u eigenlijk nee zou willen zeggen?

In de korte cursus assertief communiceren gaat het over de communicatie met partners, collega's, familie of vrienden. Onderzoek uw eigen communicatiemanieren en –patronen en leer assertief, doortastend en toch open en vriendelijk te communiceren, thuis en op het werk.

Maandag 26 september 2022
4 lessen van 3 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 155,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A. (Atie) van Gennip
9:30 - 12:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
A. (Atie) van Gennip
A. (Atie) van Gennip
Ik werk vanuit het humanistische uitgangspunt. Elk gedrag is een uiting van een onderliggende behoefte. Alle mensen hebben gevoelens en behoeften. Dit is de basis voor leven en werken in gelijkwaardigheid en het loslaten van macht. Mijn aanpak is gebaseerd op de theorie van Thomas Gordon, Voice Dialogue, Geweldloze Communicatie, Transactionele Analyse en Systemisch werken. Het benaderen van mensen op basis van gelijkwaardigheid is een vaardigheid die met kennis, bewustwording en oefenen, opgestart en gefaciliteerd kan worden. Ieder van ons komt bij dit proces persoonlijke thema's tegen. Bij het vormgeven van mijn gezin en het opgroeien van de kinderen, ben ik me gaan verdiepen in het opvoeden zonder straffen en belonen. Tijdens mijn werkzaamheden binnen organisaties en het begeleiden van teams kwamen ook de thema’s van gelijkwaardigheid naar voren, want ook daar spelen machtsverhoudingen een rol die het handelen beinvloeden. Na vele jaren ervaring als trainer en coach èn als moeder en inmiddels ook oma, wil ik graag mijn kennis delen.