Lezing: Marie Kondo in de praktijk ONLINE

Cursusnummer:
1711
Persoonlijke ontwikkeling

Veel mensen zullen als ze rond kijken in hun huis tot de conclusie komen dat er te veel spullen in huis zijn, of dat de spullen rommelig verdeeld zijn over het huis. 

– Op hoeveel plekken bewaar je je kleding? Heb je nog wel overzicht?

– Hoeveel serviesgoed heb je? Staat dat allemaal geordend zodat je overzicht hebt?

– Ga je alle tijdschriften nog lezen die je hebt bewaard voor een rustiger moment?

Vragen die velen van ons zullen herkennen. Velen zullen ervaren dat je onrustig wordt als je geen overzicht hebt. Ruimte in je huis geeft vaak ruimte in je hoofd.


Sinds een aantal jaren wordt er, als het over opruimen gaat, veel gesproken over Marie Kondo. De Japanse Marie Kondo was al van jongs af aan in de ban van opruimen. Dit heeft geresulteerd in een opruimmethode, de KonMari-methode, waarover boeken en een serie op Netflix zijn verschenen. Veel mensen zullen gehoord hebben over Marie Kondo en haar methode van opruimen. Maar wat houdt die methode in de praktijk in? Hoe ruim je op als je het volgens deze methode doet? Wat kun je in jouw situatie leren van deze methode en op welke punten heb je behoefte aan alternatieven?
Zaken die tijdens de lezing aan bod komen zijn:

– Hoe ruim je je spullen in huis op?

– Hoe houd je je spullen georganiseerd?

– Wat betekenen je spullen voor jou?

– Wat doe je met paperassen?


Dit alles vanuit de KonMari-methode en bezien vanuit uw eigen situatie. Met als belangrijkste aandachtpunt: ruim op met aandacht. 

Startdatum
Lesvorm