Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18066

Nederlands als tweede taal A1

Nederlands als tweede taal A1
Cursuscode: 18066

Dit startniveau is voor mensen die het Nederlands niet of vrijwel niet beheersen. Bent u al wat langer in Nederland, spreekt u al een beetje Nederlands, kijkt u soms naar de Nederlandse TV of probeert u een Nederlandse krant te lezen? Kom dan naar de Volksuniversiteit om een niveautoets te doen. Wellicht kunt u op een hoger niveau beginnen. Deelnemers moeten de middelbare school hebben afgerond in het land van herkomst en het Latijnse schrift beheersen.
De voertaal is vanaf het begin Nederlands, omdat u de taal dan sneller leert. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week. De eerste 5 hoofdstukken van het boek De Opmaat worden behandeld. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is A1.
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus A2. Van de uitslag ontvangt u een schriftelijke bevestiging. 

Dinsdag 27 november 2018
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 365,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
Boek: De opmaat (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 21:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
Mevrouw (Wiesje) Verbove begon in 1977 als docente Engels in het volwassenenonderwijs. Eerst gaf zij les aan de zgn. moedermavo, later ook aan de dag/avondhavo en het MBO. In 2001 haalde zij de aantekening docente Nederlands als Tweede Taal en gaf zij les aan anderstalige cursisten. Met veel plezier geeft ze nog steeds cursussen NT2 aan de Rotterdams volksuniversiteit, al is zij sinds december 2005 met FPU (VUT),