Nederlands als tweede taal A2

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus A1 bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de A1 cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op A1 niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week. Hoofdstuk 6 t/m 10 van het boek De Opmaat worden behandeld. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is A2.
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus A2+. Van de uitslag ontvangt u een schriftelijke bevestiging.

Dinsdag 16 oktober 2018
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 365,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. S. (Sjoerd) van Seijen
Boek: De opmaat (klik hier voor meer informatie)
Inschrijving nog open >
S. (Sjoerd) van Seijen
Begonnen als onderwijzer (dat heette toen nog zo) in 1974 In Berkhout en na een reis met een busje naar de Himalaya (en terug!) in het groepswerk beland in een internaat voor schipperskinderen in Rotterdam. Studie Onderwijskunde afgerond in Leiden en daarna zo'n 22 jaar gewerkt in het voortgezet onderwijs als docent Nederlands op(!) Rotterdam-Zuid. Ik heb de laatste jaren daar voornamelijk gewerkt in de ISK-afdeling, veel ervaring opgedaan met NT2. Ook veel gewerkt in de alfabetiseringsgroepen: buitenlandse leerlingen met een heel laag IQ. Na mijn pensionering ben ik in 2014 aan de Volksuniversiteit begonnen met de cursussen A1 en A2. Met veel plezier probeer ik steeds de basisregels van het Nederlands voor de cursisten zo duidelijk mogelijk te maken, maar ook andere, meer creatieve aspecten van de taal komen aan de orde. Passie voor taal heb ik altijd wel gehad, in mijn lessen probeer ik iets daarvan door te geven.