Welkom: Inloggen
15/09/2017
Radio Rijnmond gaf deze zomer aandacht aan het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse Volksuniversiteit in het geschiedenisprogramma Middag aan de Maas. Directeur Theo Ruijter vertelt hierin uitgebreid over onze bewogen geschiedenis en de belangrijke rol die de Volksuniversiteit tijdens verschillende perioden in de stad op zich heeft genomen.
14/08/2017
De schrijfster Sanneke van Hassel, fotograaf Carel van Hees en vormgever Hans Gremmen maken nu een aanstekelijk boek over de geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit en onze plek in de stad op dit moment. We vragen u om zelf een bijdrage te leveren aan ons jubileum.
10/08/2017
Op 2 september van 13.00 tot 16.00 uur is er een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in het cursusaanbod van de Volksuniversiteit, met aansluitend tot 17.00 uur een muzikale afterparty in de tuin. De docenten van de verschillende cursussen geven die middag proeflessen. Zo kunt u ervaren hoe het is om les te krijgen in één van de 27 lokalen van het monumentale pand aan de Heemraadssingel. Ook kunt u de docenten en medewerkers van de Volksuniversiteit alles vragen wat u over de cursussen wilt weten. Uiteraard is het die middag ook mogelijk om uzelf meteen in te schrijven.
10/08/2017

De Volksuniversiteit in het AD

De Volksuniversiteit bestaat 100 jaar. Ooit opgericht om het volk te 'verheffen' en inmiddels uitgegroeid tot een cursusinstituut met 4.500 tot 5.000 cursisten per jaar. De Volksuniversiteit zorgde in 1917 al voor de algemene ontwikkeling van de Rotterdammer, ongeacht achtergrond, religie en kleur. En daar is in 2017 nog altijd niets aan veranderd. In het Algemeen Dagblad van woensdag 9 augustus blikt directeur Theo Ruijter terug op een eeuw Volksuniversiteit.

03/08/2017

Op drie augustus ontvingen we het bericht dat mevrouw Florence de Bakker-Kerstholt  de avond ervoor is overleden. Ze was vanaf de doorstart van de Rotterdamse Volksuniversiteit in 1985 de onvermoeibare secretaris van het bestuur. Met volledige inzet, doortastend, toegewijd en nuchter drukte zij een onuitw

02/06/2017

Start nieuw cursus seizoen

In september start het nieuwe cursus seizoen. Er is nu volop ruime keus.

Sommige cursussen zijn snel vol. U kunt zich inschrijven vanaf dinsdag 6 juni op onze website.

02/06/2017

Het Rotterdamse Volksuniversiteit is op Pinkstermaandag gesloten.

31/05/2017

De verbouwing van de foyer is momenteel in volle gang! Gedurende verbouwing is vanaf heden te volgen op Facebook.

12/05/2017

Niemand uit de Maghreb weet de transitie van de muziek uit Al Andalus zo ragfijn te spelen als udvirtuoos Omar Metioui (Tanger, Marokko). Met zijn kwartet weet hij de muziek in de meest pure vorm te spelen. Zijn minimalistische bezetting zorgt voor een intense muzikale kleur waar de grenzen vervagen en de muziek uit Al Andalus de bron (fuente) van verbinding is.

Metioui gaat tijdens Salon Joussour met jazzbassist Tony Overwater en companen de muzikale dialoog aan en exploreren de aanverwante muziekstromingen als Flamenco, Sufi, Renaissance muziek en de Shabi uit Marokko.

03/05/2017

i.v.m Dodenherdenking houden wij donderdag 4 mei om 20.00 uur 2 minuten stilte in het gehele pand. Wij vragen hiervoor jullie begrip. Vrijdag 5 mei zijn we in verband met bevrijdingsdag gesloten!