Welkom: Inloggen
Body:

Bijzondere open dag op 13 januari

ROTTERDAM - De Rotterdamse Volksuniversiteit houdt op zaterdag 13 januari tussen 13.00 en 16.00 uur een onalledaagse open dag in haar panden aan de Heemraadssingel 275-277. Het is die middag mogelijk om proeflessen te volgen van de cursussen van het nieuwe seizoen en vragen te stellen aan docenten. Ook zijn er die middag diverse andere activiteiten. Bekijk het volledige programma!

De open dag staat in het teken van een historisch moment. Precies honderd jaar geleden gingen de eerste lessen van de Rotterdamse Volksuniversiteit van start. Dat zetten we kracht bij met een aantal bijzondere activiteiten.

Volkscolleges
Er zijn die middag Volkscolleges van burgemeester Aboutaleb en kunstkenner Wim Pijbes. Aboutaleb vertelt op de Open Dag over de Arabische dichtkunst. “Poëzie is in de Arabische wereld geen liefhebberij van een select gezelschap, maar een leidraad in de levens van velen.’’ Het Volkscollege van Wim Pijbes, die nu als directeur van Stichting Droom en Daad investeert in kunst en cultuur in Rotterdam, heeft de titel: De toekomst van het verleden.

Gedicht speciaal voor de Volksuniversiteit
Stadsdichter Derek Otte deed de Rotterdamse Volksuniversiteit ter ere van het honderdjarig jubileum een gedicht cadeau. Tijdens de open dag zal hij dit gedicht, geschilderd op de muur van de nieuwe foyer, onthullen. De titel van het gedicht, Willen en weten, is vertaald in de 26 talen die het cursusprogramma rijk is.

Al honderd jaar goede en betaalbare cursussen voor iedereen
Al 100 jaar biedt de Rotterdamse Volksuniversiteit mensen van allerlei achtergronden en opleidingsniveaus de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen door middel van betaalbare cursussen. Sinds 2012 doet deze instelling dat volledig zonder subsidie. In 2017 werd het 100-jarig bestaan gevierd, onder andere met het boek Wat maakt u van het leven?, gemaakt door Sanneke van Hassel en Carel van Hees. Ook ging er een serie Volkscolleges van start. Dit zijn lessen waarin deskundigen in begrijpelijke taal (schijnbaar)ingewikkelde zaken op een verassende wijze behandelen. In 2017 gaven onder anderen Conny Janssen, Kees Moeliker en Henk Oosterling al een Volkscollege op de Volksuniversiteit.

Open dag: 13 januari 2018 | 13.00 tot 16.00 uur | Heemraadssingel 275-277