Welkom: Inloggen
13/12/2017
Tijdens de open dag op zaterdag 13 januari komen er twee wel heel bijzondere docenten een Volkscollege geven: burgemeester Aboutaleb en kunstkenner Wim Pijbes.
06/12/2017
Heeft u onze folder al in de bus gekregen? In het nieuwe jaar gaan er weer veel nieuwe cursussen van start. Bekijk of download de folder nu!
29/11/2017
De vele historische en moderne foto's van de Volksuniversiteit en de mensen die erbij betrokken zijn vertellen een geschiedenis zonder woorden. Fotograaf Carel van Hees vertelde tijdens de viering van het honderdjarig bestaan over zeven foto's uit het archief en die hij zelf maakte voor het boek Wat maakt u van het leven? Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit.
28/11/2017
Linda Malherbe, de oprichtster van Verhalenhuis Belvédère, hield een innemende toespraak tijdens de viering van ons 100-jarig jubileum afgelopen donderdag. Ze besprak het jubileumboek, gemaakt door Sanneke van Hassel en Carel van Hees en vertelde daarbij ook het verhaal van haar moeder die jarenlang cursussen aan de Rotterdamse Volksuniversiteit volgde. Was u er niet bij? Lees verder om de tekst van de toespraak terug te lezen.
14/11/2017

Schrijf u nu in: viering 100-jarig jublieum

08/11/2017
Schrijfster Sanneke van Hassel en fotograaf Carel van Hees presenteren op donderdag 23 november om 16.30 uur het boek Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Dat doen ze tijdens de viering van ons honderdjarig jubileum. Vanaf 24 november ligt het boek, uitgegeven door Uitgeverij Diafragma, in de boekhandels.
01/11/2017
Een groep cursisten en docenten van verschillende cursussen Engels bezocht vorige week het plaatsje Wicklow in Ierland. Daar ontmoetten de deelnemers studenten van de Volksuniversiteiten in Palazzolo sull'Oglio (Italië) en Toledo (Spanje). Samen namen zij deel een aan activiteitenprogramma dat erop gerich was om te ervaren hoe het is om Ierland te wonen en werken. Uiteraard werd ook het Engels geoefend, in gesprek met elkaar en met de Ieren.
18/10/2017
Naar aanleiding van ons 100-jarig jubileum schrijft de Rotterdamse schrijfster Sanneke van Hassel het boek Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Dit boek over onze veelkleurige geschiedenis wordt op 23 november tijdens ons feestelijk jubileum gepresenteerd. Vanaf 24 november is de uitgave te verkrijgen in de Rotterdamse boekhandels.
15/09/2017
Radio Rijnmond gaf deze zomer aandacht aan het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse Volksuniversiteit in het geschiedenisprogramma Middag aan de Maas. Directeur Theo Ruijter vertelt hierin uitgebreid over onze bewogen geschiedenis en de belangrijke rol die de Volksuniversiteit tijdens verschillende perioden in de stad op zich heeft genomen.
14/08/2017
De schrijfster Sanneke van Hassel, fotograaf Carel van Hees en vormgever Hans Gremmen maken nu een aanstekelijk boek over de geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit en onze plek in de stad op dit moment. We vragen u om zelf een bijdrage te leveren aan ons jubileum.