Welkom: Inloggen
02/06/2017

Start nieuw cursus seizoen

In september start het nieuwe cursus seizoen. Er is nu volop ruime keus.

Sommige cursussen zijn snel vol. U kunt zich inschrijven vanaf dinsdag 6 juni op onze website.

02/06/2017

Het Rotterdamse Volksuniversiteit is op Pinkstermaandag gesloten.

31/05/2017

De verbouwing van de foyer is momenteel in volle gang! Gedurende verbouwing is vanaf heden te volgen op Facebook.

12/05/2017

Niemand uit de Maghreb weet de transitie van de muziek uit Al Andalus zo ragfijn te spelen als udvirtuoos Omar Metioui (Tanger, Marokko). Met zijn kwartet weet hij de muziek in de meest pure vorm te spelen. Zijn minimalistische bezetting zorgt voor een intense muzikale kleur waar de grenzen vervagen en de muziek uit Al Andalus de bron (fuente) van verbinding is.

Metioui gaat tijdens Salon Joussour met jazzbassist Tony Overwater en companen de muzikale dialoog aan en exploreren de aanverwante muziekstromingen als Flamenco, Sufi, Renaissance muziek en de Shabi uit Marokko.

03/05/2017

i.v.m Dodenherdenking houden wij donderdag 4 mei om 20.00 uur 2 minuten stilte in het gehele pand. Wij vragen hiervoor jullie begrip. Vrijdag 5 mei zijn we in verband met bevrijdingsdag gesloten!

24/04/2017

Regelmatige cursisten weten dat we de zomer vaak benutten om lokalen op te knappen en afgelopen zomer hebben we de hal en toiletten gerenoveerd. Alle lokalen zien er inmiddels weer goed uit. De enige ruimte die er nog sleets en armoedig uitziet is de foyer/receptie. Tot ons grote genoegen gaat dat de komende zomer gebeuren. De foyer gaat dicht van begin juni tot eind augustus. De ingang en de receptie worden in die periode verplaatst naar nummer 277.

24/04/2017

Het gebouw van de Rotterdamse Volksuniversiteit is van maandag 24 april 2017 t/m vrijdag 28 april gesloten.De receptie is geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op donderdag 27 april is de Rotterdamse Volksuniversiteit geheel gesloten vanwege koningsdag.

Bekijk hier onze Openingstijden Heemraadsingel 275

10/04/2017

Directeur Theo Ruyter ging in gesprek met twee cursisten (NT2 & cultuur) over het 100 jarige bestaan van de Rotterdamse Volksuniversiteit.Heb je de uitzending gemist? Beluister hier de uitzending opnieuw.

03/04/2017

Achter de Volksuniversiteit op de Heemraadsingel ligt een mooie tuin. Daar organiseren we samen met STEK(de plantenwinkel op de Binnenweg) op zaterdag 13 mei van 14.00 -16.00 uur een Planten ruilbeurs. Op de Plantenbeurs zijn zaden, stekkies, plantjes van elke soort welkom, binnen zowel als buiten planten. Neem je eigen zaailingen en stekken mee om te ruilen. Bewonder én passant ook onze mooie groenten, kruiden en plantentuin. Gewoon nieuwsgierig naar al dat groen? De tuin is bereikbaar via de poort naast het gebouw.

31/03/2017

De Volksuniversiteit zorgt altijd voor een leeraanbod, ook in de zomer. Aan onze slogan; Goed, betaalbaar, voor iedereen, kunnen we en altijd toevoegen. Al 100 jaar zorgt de Volksuniversiteit voor een breed leeraanbod voor alle Rotterdammers, van alle achtergronden en ongeacht vooropleiding. Zo zijn we in 1917 opgericht en zo blijven we dat doen.