Welkom: Inloggen
Body:

De Rotterdamse Volksuniversiteit in woord en beeld

Schrijfster Sanneke van Hassel en fotograaf Carel van Hees portretteren 100 jaar geschiedenis in het boek Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Het boek is nu verkrijgbaar bij de receptie, in de Rotterdamse boekhandels en online te bestellen bij Uitgeverij Diafragma.

Het duo portretteert de Rotterdamse Volksuniversiteit vanuit verschillende perspectieven, aan de hand van sleutelfiguren en overeenkomsten tussen heden en verleden. Het boek is een beschrijving van de rijke geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit, gecombineerd met een persoonlijk verslag en foto’s van de lessen anno 2017. Het resultaat is een kleurrijk portret van een van de grootste Volksuniversiteiten van Nederland, die in het interbellum al 30.000 leden telde en tegenwoordig met ruim 400 cursussen nog steeds een belangrijke rol in Rotterdam vervult.

Het boek is het eerste historische non-fictiewerk van Sanneke van Hassel, onder andere bekend van de romans Nest en Stille grond. Carel van Hees verdiende zijn sporen als documentair fotograaf en filmmaker. Hij heeft verschillende publicaties op zijn naam staan en fotografeert voor onder andere Vrij Nederland en NRC Handelsblad.

Sanneke van Hassel en Carel van Hees | Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit | ISBN 9789490631109 | Rotterdam: Uitgeverij Diafragma | november 2017
Verkrijgbaar via uitgeverijdiafragma.nl en bij Rotterdamse boekhandels voor de prijs van 20 euro.