Nieuwsbrief

E-mailadres van de abonnee.
Schrijf in voor de nieuwsbrief

OPEN DAG zaterdag 9 september 2023

Image
Open dag

 

Programma Open Dag za 9 september a.s.

Op zaterdag 9 september bent u van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom op onze Open Dag. Tijdens de Open Dag kunt u kennis maken met de docenten, ons prachtige pand aan de Heemraadssingel ontdekken tijdens de rondleiding of meer informatie vinden over de vele cursussen die wij aanbieden. 

Programma

In het bijgaande programma ziet u precies welke cursussen en/of docenten u kunt bezoeken. De meeste cursussen starten medio september. Meer informatie over de cursus, start of inhoud vindt u op onze website of vraagt u na bij de betreffende docent (of een van onze vriendelijke vrijwilligers) tijdens de Open Dag. Zij vertellen u graag meer over hun cursus! Ook kunt u eventueel uw niveau bespreken.

Klik hier voor het volledige programma

Schrijf je in tijdens de open dag en ontvang een leuke goodiebag.

 

Rondleiding open monumentendag

Op zaterdag 9 september verzorgt rondleider Marly Weemen (Tijdloos Rotterdam www.tijdloosrotterdam.nl) een rondleiding in en om het gebouw. Er zullen 3 rondleidingen plaatsvinden op de volgende tijdstippen; 13.00, 14.00 en 15.00. Per rondleiding kunnen max. 12 personen deelnemen.

Om deel te nemen aan een rondleiding dien je je vooraf aan te melden via het aanmeldingsformulier op de website van Open Monumentendag Rotterdam.

Let op: de rondleiding is niet geschikt voor mensen in een rolstoel of die slecht ter been zijn. 

Open Monumentendag valt dit jaar samen met de Open dag van de Rotterdamse Volksuniversiteit. Tijdens de rondleiding besteden we daarom niet alleen aandacht aan het opmerkelijke gebouwencomplex waarin de Volksuniversiteit sinds begin jaren ’80 gehuisvest is (zo werd het herenhuis tijdens verschillende verbouwingen samengevoegd met het naastgelegen voormalig zuivellaboratorium uit 1940), maar besteden we ook aandacht aan de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit en de eerdere huisvesting in het Museumpark (Villa Dijkzigt).