Welkom: Inloggen
Oproep! Lever een bijdrage aan het 100-jarig jubileum

Schrijf een leuk verhaal over uw favoriete docent of stuur een levendige foto in.

De schrijfster Sanneke van Hassel, fotograaf Carel van Hees en vormgever Hans Gremmen maken nu een aanstekelijk boek over de geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit en onze plek in de stad op dit moment.  We vragen u om zelf een bijdrage te leveren aan ons jubileum.

Dit kan heel simpel op twee manieren:

- Bezorg ons een levendige foto van een les, lezing of excursie van de jaren zestig tot nu. Vermeld de naam van de docent, de activiteit en de datum (minstens het jaartal). De meest aansprekende foto’s plaatsen we in het boek over 100 jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Alle foto’s krijgen een eervolle plek in onze geheel vernieuwde foyer.

- Eer uw favoriete docent en stuur ons een herinnering aan hem of haar, in maximaal 200 woorden. Docenten uit de jaren ’60 en ’70, of juist van afgelopen seizoen. Spaans, Nederlands, kunstgeschiedenis of tekenen, het mag allemaal. Schroom niet mee te doen, ook als uw Nederlands nog niet perfect is. Een keuze uit de verhalen wordt eind 2017 in een bijzondere uitgave gepubliceerd.

Stuur uw inzending naar info@vu-rotterdam.nl

De eerste 100 inzenders ontvangen ons speciale jubileumboek.
De speciale jury wordt voorgezeten door schrijfster Sanneke van Hassel.