Welkom: Inloggen
Body:

Schrijf u nu in: viering 100-jarig jublieum

Al honderd jaar verzorgt de Rotterdamse Volksuniversiteit goede en betaalbare cursussen voor alle Rotterdammers. We  nodigen u van harte uit om dit jubilieum te vieren op 23 november 2017 in ons historische pand aan de Heemraadssingel 275-277 met de presentatie van het boek Wat maakt u van het leven? - Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit, inspirerende Volkscolleges en een feestelijke borrel. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, geef u snel op!

Programma:

13.00 uur: Inloop

14.15 uur: Honderd jaar vooruit!, welkom door Theo Ruijter

14.30 uur: 'Volkscolleges':
- Choreografe Conny Janssen vertelt over haar inspiratiebronnen en de samenwerking met haar dansers
- Filosoof Henk Oosterling verteltover de 21e-eeuwse mens is een knooppunt in een netwerk
- Stadsdichter Derek Otte komt met een ultrakorte inleiding in de hedendaagse gesproken poëzie
- Directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Kees Moeiliker begint zijn college met de vraag wat er terug te vinden is van het 57-jarig verblijf van de Volksuniversiteit in ‘zijn’ pand
- ‘Professioneel bemoeial’ Jan-Peter Bogers vertelt over versimpelen. Hoe maak je zaken simpel en breng je ze terug naar de kern?
- Historicus André van der Velden brengt de Volksuniversiteit en de verborgen filmcultuur van Rotterdam in beeld.

16.30 uur: Boekpresentatie Wat maakt u van het leven? - Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit door Sanneke van Hassel en Carel van Hees. Ook worden de winnaars van de verhalenwedstrijd door de jury bekend gemaakt.

Daarna is er een feestelijke borrrel met hapjes van chefkok Maher al Sabbagh.

Aanmelden

We nodigen u van harte uit om bij deze feestelijke middag aanwezig te zijn. Meld u van tevoren wel even aan via info@vu-rotterdam.nl en meld daarbij of u vanaf 14.00 uur aanwezig wilt zijn of alleen naar de boekpresentatie komt. Tot de 23e!