Welkom: Inloggen
14/11/2017

Schrijf u nu in: viering 100-jarig jublieum

08/11/2017
Schrijfster Sanneke van Hassel en fotograaf Carel van Hees presenteren op donderdag 23 november om 16.30 uur het boek Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Dat doen ze tijdens de viering van ons honderdjarig jubileum. Vanaf 24 november ligt het boek, uitgegeven door Uitgeverij Diafragma, in de boekhandels.
01/11/2017
Een groep cursisten en docenten van verschillende cursussen Engels bezocht vorige week het plaatsje Wicklow in Ierland. Daar ontmoetten de deelnemers studenten van de Volksuniversiteiten in Palazzolo sull'Oglio (Italië) en Toledo (Spanje). Samen namen zij deel een aan activiteitenprogramma dat erop gerich was om te ervaren hoe het is om Ierland te wonen en werken. Uiteraard werd ook het Engels geoefend, in gesprek met elkaar en met de Ieren.
18/10/2017
Naar aanleiding van ons 100-jarig jubileum schrijft de Rotterdamse schrijfster Sanneke van Hassel het boek Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Dit boek over onze veelkleurige geschiedenis wordt op 23 november tijdens ons feestelijk jubileum gepresenteerd. Vanaf 24 november is de uitgave te verkrijgen in de Rotterdamse boekhandels.
15/09/2017
Radio Rijnmond gaf deze zomer aandacht aan het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse Volksuniversiteit in het geschiedenisprogramma Middag aan de Maas. Directeur Theo Ruijter vertelt hierin uitgebreid over onze bewogen geschiedenis en de belangrijke rol die de Volksuniversiteit tijdens verschillende perioden in de stad op zich heeft genomen.
14/08/2017
De schrijfster Sanneke van Hassel, fotograaf Carel van Hees en vormgever Hans Gremmen maken nu een aanstekelijk boek over de geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit en onze plek in de stad op dit moment. We vragen u om zelf een bijdrage te leveren aan ons jubileum.
10/08/2017
Op 2 september van 13.00 tot 16.00 uur is er een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in het cursusaanbod van de Volksuniversiteit, met aansluitend tot 17.00 uur een muzikale afterparty in de tuin. De docenten van de verschillende cursussen geven die middag proeflessen. Zo kunt u ervaren hoe het is om les te krijgen in één van de 27 lokalen van het monumentale pand aan de Heemraadssingel. Ook kunt u de docenten en medewerkers van de Volksuniversiteit alles vragen wat u over de cursussen wilt weten. Uiteraard is het die middag ook mogelijk om uzelf meteen in te schrijven.
10/08/2017

De Volksuniversiteit in het AD

De Volksuniversiteit bestaat 100 jaar. Ooit opgericht om het volk te 'verheffen' en inmiddels uitgegroeid tot een cursusinstituut met 4.500 tot 5.000 cursisten per jaar. De Volksuniversiteit zorgde in 1917 al voor de algemene ontwikkeling van de Rotterdammer, ongeacht achtergrond, religie en kleur. En daar is in 2017 nog altijd niets aan veranderd. In het Algemeen Dagblad van woensdag 9 augustus blikt directeur Theo Ruijter terug op een eeuw Volksuniversiteit.

03/08/2017

Op drie augustus ontvingen we het bericht dat mevrouw Florence de Bakker-Kerstholt  de avond ervoor is overleden. Ze was vanaf de doorstart van de Rotterdamse Volksuniversiteit in 1985 de onvermoeibare secretaris van het bestuur. Met volledige inzet, doortastend, toegewijd en nuchter drukte zij een onuitw

02/06/2017

Start nieuw cursus seizoen

In september start het nieuwe cursus seizoen. Er is nu volop ruime keus.

Sommige cursussen zijn snel vol. U kunt zich inschrijven vanaf dinsdag 6 juni op onze website.