Welkom: Inloggen
10/01/2018
Wie meer wil weten over de geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit doet er goed aan naast het jubileumboek Wat maakt u van het leven? ook het indrukwekkende Interbellum Rotterdam, kunst en cultuur 1918-1940 open te slaan.
20/12/2017

Bijzondere open dag op 13 januari

20/12/2017
Schrijfster Sanneke van Hassel en fotograaf Carel van Hees portretteren 100 jaar geschiedenis in het boek Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Het boek is nu verkrijgbaar bij de receptie, in de Rotterdamse boekhandels en online te bestellen bij Uitgeverij Diafragma.
19/12/2017
Stadsdichter Derek Otte gaf de Volksuniversiteit ter ere van het jubileum wel een heel bijzonder cadeau. Een prachtig gedicht, dat de ziel van de Rotterdamse Volksuniversiteit in enkele bijzondere regels vangt. De titel is Willen en weten.
19/12/2017
Het Volkscollege van burgemeester Aboutaleb op 13 januari is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk. Voor het Volkscollege van Wim Pijbes zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als u hierbij wilt zijn, schrijf u dan snel in!
13/12/2017
Tijdens de open dag op zaterdag 13 januari komen er twee wel heel bijzondere docenten een Volkscollege geven: burgemeester Aboutaleb en kunstkenner Wim Pijbes.
06/12/2017
Heeft u onze folder al in de bus gekregen? In het nieuwe jaar gaan er weer veel nieuwe cursussen van start. Bekijk of download de folder nu!
29/11/2017
De vele historische en moderne foto's van de Volksuniversiteit en de mensen die erbij betrokken zijn vertellen een geschiedenis zonder woorden. Fotograaf Carel van Hees vertelde tijdens de viering van het honderdjarig bestaan over zeven foto's uit het archief en die hij zelf maakte voor het boek Wat maakt u van het leven? Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit.
28/11/2017
Linda Malherbe, de oprichtster van Verhalenhuis Belvédère, hield een innemende toespraak tijdens de viering van ons 100-jarig jubileum afgelopen donderdag. Ze besprak het jubileumboek, gemaakt door Sanneke van Hassel en Carel van Hees en vertelde daarbij ook het verhaal van haar moeder die jarenlang cursussen aan de Rotterdamse Volksuniversiteit volgde. Was u er niet bij? Lees verder om de tekst van de toespraak terug te lezen.
14/11/2017

Schrijf u nu in: viering 100-jarig jublieum