Welkom: Inloggen
18/04/2018
De zomer is bij uistek de tijd om iets nieuws te leren! Ontdek ons cursusaanbod met intensieve taalcursussen op dinsdagavond en overdag cursussen op het gebied van kunst en cultuur en creatieve vaardigheden.
18/04/2018
Vanaf heden zijn wij op zaterdag gesloten. Voor inschrijven, toetsen, cursusinformatie en overige vragen, kunt u bij ons terecht van maandag t/m vrijdag tijdens de openingstijden.
20/03/2018
De Rotterdamse Volksuniversiteit is een begrip in de stad Rotterdam. Al 100 jaar maakt dit instituut een leven lang leren mogelijk voor Rotterdammers van alle opleidingsniveaus en achtergronden. Een klein team van medewerkers (3,3 fte) zorgt samen met 25 vrijwilligers, 135 docenten en 4500 cursisten dat het bijna altijd levendig is in de twee historische panden aan de Heemraadssingel. Nu de huidige directeur met pensioen gaat, zoeken wij een opvolger.
07/03/2018
Stadsdichter Derek Otte gaf de Volksuniversiteit ter ere van het jubileum wel een heel bijzonder cadeau. Een prachtig gedicht, dat de ziel van de Rotterdamse Volksuniversiteit in enkele bijzondere regels vangt. De titel is Willen en weten.
14/02/2018
De etalage van Boekhandel Van Gennep aan de Oude Binnenweg staat in het teken van het boek 'Wat maakt u van het leven? - Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit". Reden voor een speciale winactie: win 100 euro korting op een cursus naar keuze!
10/01/2018
Wie meer wil weten over de geschiedenis van de Rotterdamse Volksuniversiteit doet er goed aan naast het jubileumboek Wat maakt u van het leven? ook het indrukwekkende Interbellum Rotterdam, kunst en cultuur 1918-1940 open te slaan.
20/12/2017

Bijzondere open dag op 13 januari

20/12/2017
Schrijfster Sanneke van Hassel en fotograaf Carel van Hees portretteren 100 jaar geschiedenis in het boek Wat maakt u van het leven? – Honderd jaar Rotterdamse Volksuniversiteit. Het boek is nu verkrijgbaar bij de receptie, in de Rotterdamse boekhandels en online te bestellen bij Uitgeverij Diafragma.
19/12/2017
19/12/2017
Het Volkscollege van burgemeester Aboutaleb op 13 januari is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk. Voor het Volkscollege van Wim Pijbes zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als u hierbij wilt zijn, schrijf u dan snel in!