Nederlands als 2e taal/Dutch 2nd language

De Rotterdamse Volksuniversiteit heeft een geheel vernieuwd pakket Nederlands als tweede taal (NT2). In ons nieuwe programma bieden we zowel klassikale lessen, online lessen als hybride lessen. De hybride lessen zijn een combinatie van klassikale en online lessen. Iedereen kan bij ons Nederlands leren, zolang u maar het Latijnse (Westerse) schrift beheerst.

For English explanation click here

Online lessen
Onze online cursussen zijn altijd onder begeleiding van een ervaren docent. Voor de online les wordt u door de docent per mail uitgenodigd met daarin een link naar de beveiligde online lesomgeving.

Lesmateriaal
Bij de cursus staat vermeld met welk lesmateriaal er wordt gewerkt. Bestel uw lesmateriaal snel en eenvoudig via: https://www.intertaal.nl/webshop/cursisten
Selecteer VU Rotterdam, en selecteer vervolgens de taalcursus. Hierna kiest u uw niveau of cursus.

Het aanbod is onderverdeeld in vijf niveaus A1, A2, B1, B2, C1. Bij alle niveaus nemen we een tussentoets en een eindtoets af. De tussentoetsen zijn methode gebonden toetsen en de eindtoetsen zijn de officiële TOA-toetsen. U moet voor de eindtoets tenminste drie van de vier vaardigheden slagen, en voor de vierde vaardigheid ‘op weg zijn naar’ om te mogen inschrijven voor het volgende niveau. Als u niet slaagt voor het niveau kunt u de instroom cursus volgen waarbij de belangrijkste thema’s nog een keer herhaald worden.  Na het behalen van niveau B1 kunt u zich opgeven voor Staatsexamen I. Na het behalen van niveau B2 kunt u zich opgeven voor Staatsexamen II. Inschrijven voor de Staatsexamens doet u bij deze cursussen zelf.

Inschrijven voor Regulier NT2 cursussen
U kunt zich voor alle reguliere cursussen inschrijven via het inschrijfformulier op de website of bij de Volksuniversiteit. Voor de cursus A0-A1 en A0-A2 moet u een leerbaarheidstoets maken. De kosten hiervoor bedragen €5. De uitslag van de toets bepaalt of we u adviseren een minimum, standaard of extra support cursus te volgen.

Niveaus en toetsen
Heeft u al een cursus gevolgd of heeft u op een ander manier de taal geleerd, dan kunt u misschien op een hoger niveau beginnen. Met behulp van het lesboek maakt u zelf een inschatting van uw niveau. Vervolgens schrijft u zich in voor dit niveau. Daarna maakt u ook de leerbaarheidstoets en een intaketoets, dit kost €10,- bij een inschrijving. Wilt u zich niet inchrijven, maar wel uw niveau toetsen? Dan bedragen de kosten voor de toetsen €30. De toetsen duren maximaal 3 uur. De uitslag van de toets bepaalt het niveau en soort cursus waarmee u kunt starten. U kunt hiervoor een afspraak maken via info@vu-rotterdam.nl of 010-4761200.

Binnenkort: Niveau A0-A2
A0-A2 online 16 x op Ma. 15-02-2021 18:30 - 21:30