Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 645

Frans 3 ONLINE

Frans 3 ONLINE
Cursuscode: 645

De taalcursus Frans 3 is bedoeld voor beginners en is het vervolg van Frans 3. De cursus heeft 16 lessen waarin u werkt aan de taalvaardigheden; lezen, schrijven, luisteren en spreken. In de lessen is de steuntaal Nederlands, maar vanaf het begin wordt er zoveel mogelijk Frans gesproken. Dit oefent u ook met uw medecursisten.

Niveau taalcursus Frans

De beginnerscursus Frans bestaat uit drie lesblokken, ieder blok bestaat uit 16 lessen van 90 minuten en deze cursus is het laatste deel. Na afloop van deze cursus heeft u niveau A1 volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen (voor meer informatie zie https://detaalbrigade.nl/taalniveaus). Twijfelt u welk niveau geschikt is? U kunt een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Lesmateriaal 

De cursus werkt met de lesmethode Voyages 1 nieuw, hoofdstuk 9 t/m 12. Met Voyages – nieuw maken de cursisten op rustige en onderhoudende wijze kennis met de Franse taal. De instructies en uitleg zijn in deel 1 in het Frans en gedeeltelijk in het Nederlands. De mondelinge communicatie staat voorop: de oefeningen bieden veel mogelijkheden tot samenwerken en veel gelegenheid om in gesprekssituaties het geleerde direct toe te passen. Zo wordt de Franse taal vanaf het begin veel gebruikt. Na afloop kun je je heel behoorlijk redden in het Frans. Je kunt boodschappen doen, de weg vragen en het antwoord verstaan!

U kunt rekenen op 2 uur huiswerk per week.

Woensdag 9 februari 2022
16 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 174,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. E. (Esfaindyar) Daneshvar
Boeken: Voyages 1 tekstboek , Voyages 1 werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:00
Inschrijving geopend >
E. (Esfaindyar) Daneshvar
E. (Esfaindyar) Daneshvar
Ik kom uit Frankrijk waar ik mijn Master afgerond heb. Sinds 2013 ben ik werkzaam bij University College Roosevelt als Assistant Professor Franse taal, cultuur en literatuur. In 2006 behaalde ik mijn eerstegraadsdiploma aan de lerarenopleiding in Amsterdam (ILO). Ik ben op verschillende middelbaarscholen werkzaam geweest voordat ik in 2009 de ‘basiskwalificatie onderwijs’ (BKO) behaalde. In 2014 voltooide ik mijn promotieonderzoek in Frans-Perzische literatuur aan Universiteit Leiden. Mijn boek is gepubliceerd onder de titel: La littérature transculturelle franco-persane. Une évolution littéraire depuis les années 80 (Brill, 2018). In mijn boek beschouw ik voor de eerste keer de geboorte en de evolutie van Frans-Perzische literatuur dertig jaar na de Iraanse revolutie (1978) en de diaspora van een groot deel van de Iraanse intelligentsia. Zowel mijn persoonlijke leven als mijn letterkundig werk en publicaties zijn gerelateerd aan, en diepgaand beïnvloed door, francophonie en interculturaliteit. Ik ben in Frankrijk opgegroeid en heb daar gestudeerd en woon ondertussen al jaren in Nederland. Wonen in drie landen heeft voor mij een horizon geopend van verschillende talen en culturen en ideeën over de betekenis van ‘global identities’ daarin. Ik heb de lessen steeds aangepast aan het type student dat ik onderwees in de verschillende opleidingen als ‘International studies’ (Leiden universiteit) en ‘liberal arts and sciences’ (UCR). Naast klassikale lesgeven heb ik met groot plezier de Franse taal en conversatie geïntroduceerd, door middel van Cinéma club films français en Café conversation te organiseren zowel voor leerlingen als voor collega’s. Met veel plezier en betrokkenheid heb ik de afgelopen jaren gewerkt als docent, zowel aan universiteiten als scholen. Ik heb een verscheidenheid aan colleges gegeven, variërend van methodische colleges als ‘méthodes de dissertation’ en ‘commentaire de texte’ tot Franse taal, cultuur en communicatievaardigheden (presenteren, dagelijks gesprek, etc.).