Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 662

Italiaans 1 ONLINE

Italiaans 1 ONLINE
Cursuscode: 662

De online taalcursus Italiaans 1 is geschikt voor beginners en heeft 16 lessen van 1 uur. De cursus besteedt aandacht aan de vier taalvaardigheden; lezen, schrijven, luisteren en spreken. De steuntaal is Nederlands, maar geleidelijk wordt er telkens meer Italiaans gesproken. Dit oefent u ook online met uw medecursisten.

Niveau taalcursus Italiaans
Na afloop van de cursus heeft u het niveau half A1 volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen. U heeft dan een basiswoordenschat en kunt basiszinnen maken.

Lesmateriaal
De cursus werkt met de lesmethode Al Dente 1, dit boek wordt tijdens deze cursus behandeld t/m hoofdstuk 2. U moet rekenen op 2 uur huiswerk per week.

Maandag 7 februari 2022
16 lessen van 1 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 159,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. D. (Dario) Manzoni
Boek: Al Dente 1 (klik hier voor meer informatie)
20:30 - 21:30
Inschrijving geopend >
D. (Dario) Manzoni
D. (Dario) Manzoni
Salve! Mijn naam is Dario Manzoni. Ik ben van Italiaanse afkomst maar inmiddels al bijna 30 jaar woonachtig in Nederland. Ik ben afgestudeerd in Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht en ben al ruim 25 jaar werkzaam als docent Italiaans bij diverse onderwijsinstellingen en taleninstituten. Ervaring leert dat taal en cultuur hand in hand gaan. Mijn moedertaal onderwijzen biedt mij dan ook een unieke kans om mijn kennis over te dragen in de breedste zin van het woord: niet alleen op strikt taalkundig gebied, maar ook met aandacht voor diverse culturele aspecten die kenmerkend zijn voor mijn land van herkomst. Denk bijvoorbeeld aan de typisch Italiaanse non-verbale communicatie of aan het grote verschil tussen formeel en informeel taalgebruik. Dit alles maakt het voor mij erg inspirerend en uitdagend om het leren van de Italiaanse taal steeds aantrekkelijker te maken voor mijn studenten. Hopelijk zien we elkaar bij de Rotterdamse Volksuniversiteit, arrivederci!