Welkom: Inloggen

Veel gestelde vragen (FAQ)

Is de Volksuniversiteit een ‘echte’ universiteit zoals de Erasmus-universiteit? 

Neen, we spreken over universitas als het geheel van kennis en wetenschap, de Volksuniversiteit wil kennis en wetenschap bereikbaar maken voor alle Rotterdammers.

Zijn de docenten bij de Volksuniversiteit wel bevoegd?

Ja, alle docenten zijn gediplomeerd. De meeste docenten geven ook op andere scholen les of hebben veel ervaring in het onderwijs.

Is er de mogelijkheid om het cursusbedrag te pinnen?

Ja, er kan gepind worden. (geen chip en creditcards)

Ik ben niet woonachtig in Rotterdam, kan ik dan wel een cursus bij jullie volgen?

Ja, u kunt gewoon bij ons een cursus volgen.

Ik wil alleen de taal leren spreken en schrijf mij dus in voor de conversatiecursus, kan dat?

Alleen als u de taal voldoende beheerst, heeft het zin een conversatiecursus te volgen. Bij de conversatiecursussen staat het niveau aangegeven. Ook bij de conversatiecursus wordt aandacht besteed aan grammatica. Als u een taal wilt leren spreken hoort daar ook grammatica bij.

Ik wil mijn cursus voortijdig beëindigen, kan ik een gedeelte van het cursusbedrag terugkrijgen?

Neen, dat kan niet. (Zie de inschrijfvoorwaarden). Uitsluitend met een medische verklaring, kan er mogelijk tot restitutie overgegaan worden.

Kan ik bij jullie een diploma halen?

In de regel niet, aan het eind van uw cursus kunt u een verklaring krijgen waarin staat dat u de cursus gevolgd heeft. Voorwaarde is de instemming van de docent en 80 % aanwezigheid bij de lessen. De NT2 cursussen leiden op voor het staatsexamen 1 of 2. De Cambridge, Advanced English en Proficiency cursussen kunt u met een diploma afsluiten. Datzelfde geldt voor Algemene Correspondentie en de cursussen Spaans waar DELE bij staat.