Socratisch gesprek over vrede; op locatie

Er wordt een socratisch gesprek gevoerd over het thema vrede. Dit gebeurt in de tuin van de volksuniversiteit of aan de singel waar de volksuniversiteit gevestigd. Voor het gesprek worden een aantal voorbereidende denkoefeningen gedaan. Er wordt ruim uur gereserveerd voor het voeren van het gesprek. Het wordt gevoerd aan de hand van de klassieke spelregels opgesteld door Leonard Nelson

Woensdag 6 juli 2022
1 les van 2 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 24,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. J. (Jan) de Bas
J. (Jan) de Bas
Jan de Bas (1964) is cultuurhistoricus en dichter uit Rotterdam. Hij is docent geschiedenis en filosofie. De Bas is oprichter en eigenaar van Filosofiegroep Rotterdam, een cursusbureau. Hij publiceerde onder andere Kan een bloemkool denken? Lessen in filosoferen (2016) en Lang leve de liefde. Over levenskunstfilosofie en liefdespoëzie. (2021). Van hem verschenen meerdere dichtbundels, onder andere: In de mediterende dierentuin (2017) en Dit terzijde (2020). Het gaat hem in zijn lessen en boeken om het stimuleren van het individuele denkproces.