Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 780

Botanisch tekenen en schilderen

Botanisch tekenen en schilderen
Cursuscode: 780

Door de eeuwen heen worden er al botanische tekeningen gemaakt van bloemen en planten. Vaak zijn deze zeer nauwkeurig en laten zij de kenmerken van een plant of bloem zien tot in de fijnste details. In deze cursus leert u de verfijnde schoonheid van de bloemen en planten weer te geven door ze goed te observeren en daarna te tekenen en/of schilderen. 

Technieken en niveau; 

Verschillende technieken komen daarbij aan bod, onder andere tekenpotlood, kleurpotlood en aquarelverf. Er wordt gewerkt aan de hand van foto’s en levende bloemen en planten. 

Het is voor deze cursus prettig als u al bekend bent met de basisbegrippen van het tekenen. Verder is deze cursus zowel geschikt voor de fijnschilder en tekenaar als voor de liefhebber met een wat lossere speelse toets! 

Materiaal; 

Het kan zijn dat er materiaal moet worden aangeschaft. Dit wordt in de eerste lessen besproken. Neem in ieder geval tekenpotlood en een potloodgum mee. 

Deze lessen worden gegeven door Marianne Bakelaar, Marianne is Beeldend Kunstenaar (Schilderen, tekenen en fotografie ) en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantingsadviseur voor natuurlijke -schilderachtige plantenborders.

Dinsdag 17 mei 2022
12 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 197,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Marianne) Bakelaar
14:00 - 16:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
M. (Marianne) Bakelaar
M. (Marianne) Bakelaar
Marianne Bakelaar heeft haar kunstopleiding gevolgd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Na de opleiding tekenen en schilderen heeft Marianne hier ook nog een fotografie opleiding gevolgd. Zo'n beetje 20 jaar lang heeft zij tezamen met Matthijs Waardenburg vele muurschilderingen gemaakt door het hele land, naast haar vrije schilderkunst. In die periode gaf Marianne ook al les. Dat lesgeven werd op een gegeven moment verder uitgebreid en is nu een hele serie lessen geworden die zij met veel plezier en enthousiasme geeft aan haar cursisten! Het mooie van lesgeven is dat je je opgedane kennis door mag geven. Het is geweldig om te zien dat de cursisten zich verder ontwikkelen en dat hieruit prachtige werkstukken ontstaan. Het plezier om tezamen zo bezig te zijn in de klas, in de groep, heerlijk ontspannen en met mooie resultaten is goud waard! Marianne geeft inmiddels nu 30 jaar les in diverse discipline's. Naast tekenen en schilderen, aquarelleren en botanisch tekenen en schilderen geeft Marianne ook een tuincursus; de kunst van het tuinieren. Het thema bloemen en tuinen is een belangrijk thema in haar eigen werk. Hieruit is deze tuincursus ontstaan die haar cursisten o.a. leert hoe je een tuin aanpakt, kunt veranderen en hoe je schilderachtige plantencombinatie's kunt maken.