Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 846

Lekker tekenen en schilderen in de zomer!

Lekker tekenen en schilderen in de zomer!
Cursuscode: 846

Deze gezellige cursus geeft de mogelijkheid om eens kennis te maken met diverse teken en/of schildertechnieken naar keuze! Het mooie, transparante schilderen met aquarel verf, of het veelzijdige van acryl bijvoorbeeld. Of misschien ben je meer een tekenaar en heb je bijvoorbeeld altijd al eens met pastelkrijt willen werken. De mogelijkheid om dit eens uit te proberen kan prima in deze cursus! Naast de techniek, passende bij het gekozen materiaal, gaan we ook eens wat dieper in op kleur, hoe maak je diepte, wat is een compositie enz. Er kan gewerkt worden volgens opdrachten als je dat wilt. Dat kan in een groepje, of individueel. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan eigen opdrachten of onderwerpen te werken. Net wat je leuk lijkt. In het leslokaal zijn diverse materialen aanwezig, die je dus mag gebruiken. Het kan zijn dat je toch iets moet aanschaffen. Hiermee kan de docente je helpen. Deze cursus is bedoeld voor zowel beginners als meer gevorderden.
De cursus wordt gegeven door Marianne Bakelaar beeldend kunstenaar (schilderen, tekenen,botanisch tekenen en fotografie.)

Woensdag 13 juli 2022
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Marianne) Bakelaar
10:00 - 12:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M. (Marianne) Bakelaar
M. (Marianne) Bakelaar
Marianne Bakelaar heeft haar kunstopleiding gevolgd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Na de opleiding tekenen en schilderen heeft Marianne hier ook nog een fotografie opleiding gevolgd. Zo'n beetje 20 jaar lang heeft zij tezamen met Matthijs Waardenburg vele muurschilderingen gemaakt door het hele land, naast haar vrije schilderkunst. In die periode gaf Marianne ook al les. Dat lesgeven werd op een gegeven moment verder uitgebreid en is nu een hele serie lessen geworden die zij met veel plezier en enthousiasme geeft aan haar cursisten! Het mooie van lesgeven is dat je je opgedane kennis door mag geven. Het is geweldig om te zien dat de cursisten zich verder ontwikkelen en dat hieruit prachtige werkstukken ontstaan. Het plezier om tezamen zo bezig te zijn in de klas, in de groep, heerlijk ontspannen en met mooie resultaten is goud waard! Marianne geeft inmiddels nu 30 jaar les in diverse discipline's. Naast tekenen en schilderen, aquarelleren en botanisch tekenen en schilderen geeft Marianne ook een tuincursus; de kunst van het tuinieren. Het thema bloemen en tuinen is een belangrijk thema in haar eigen werk. Hieruit is deze tuincursus ontstaan die haar cursisten o.a. leert hoe je een tuin aanpakt, kunt veranderen en hoe je schilderachtige plantencombinatie's kunt maken.