Bahasa Indonesia 1e jaar

De taalcursus Indonesisch is erop gericht om zo snel mogelijk een woordje Indonesisch te spreken en de taal praktisch te gebruiken. De beginnerscursus werkt toe naar het voeren van eenvoudige, alledaagse gesprekken.

Al vanaf de eerste lessen worden de cursisten aangemoedigd om in het Indonesisch te communiceren. Naast spreken besteden de docenten in de klassikale lessen ook aandacht aan schrijven, lezen en luisteren. U moet rekenen op 2 uur huiswerk per week.

Lesmateriaal
Voor de taalcursus Indonesisch gebruikt u het lesboeken van Bahasa Indonesia van Rahman Syaifoel (tekst- en oefenboek, uitgeverij Coutinho), te koop bij ons aan de receptie. Ook werkt de docent met zelfgemaakte lesmaterialen voor de leesoefening en de woordenschatuitbreiding. Verder worden er audio-materialen, waaronder kinderliedjes, gebruikt voor de luisteroefening.

Donderdag 26 september 2019
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 300,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A.T. (Anastasia) Gerretsen-Rahayu
Boeken: Bahasa Indonesia oefenboek, Bahasa Indonesia tekstboek (klik hier voor meer informatie)
A.T. (Anastasia) Gerretsen-Rahayu
Ik ben afgestudeerd aan de faculteit Engels op de UKI universiteit in Indonesië als lerares Engels en ook als gediplomeerd Archivaresse. Ik heb tot mijn komst naar Nederland ongeveer 14 jaar gewerkt bij het Library of Congress in Jakarta in Indonesië als acquisitie medewerker en cataloger. Daarnaast verrichtte ik ook nevenwerkzaamheden als deeltijddocent basis Engels voor volwassenen in Vietnam, deeltijddocent Engels in Jakarta, en als deeltijddocent Basis Nederlands voor Indonesische studenten in Jakarta. Mijn laatste full time betrekking was bij het documentatiecentrum voor Health Safety Security and Environment (HSSE) bij Shell te Rijswijk, als een ???Information Center Assistant???. Wegens reorganisaties kon deze betrekking helaas niet verlengd worden. Op dit moment ben ik als freelance Indonesisch lerares werkzaam onder andere bij Berlitz en ook als deeltijddocent voor prive Indonesisch.