Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 354

Duits 2e jaar(van half A1 tot A1)

Duits 2e jaar(van half A1 tot A1)
Cursuscode: 354

De taalcursus Duits 2e jaar bouwt in 24 lessen op naar niveau A1 en is geschikt voor gevorderde beginners. Onderwerpen als reizen, wonen, mensen uitnodigen, lichaam en gezondheid, kleding en natuur komen aan bod. Niet alleen het spreken, maar ook het schrijven, lezen en luisteren zijn onderdeel van de cursus. In de lessen worden audiofragmenten, zoals liedjes en radio-uitzendingen, gebruikt om de spreek- en luistervaardigheid te stimuleren.

Niveau
Deze taalcursus Duits start op niveau half A1  en werkt toe naar niveau A1. De niveaus van de cursussen zijn ingedeeld volgens het Europees referentiekader (ERK). Twijfelt u welk niveau geschikt is? Tijdens onze openingstijden bent u van harte welkom om de lesstof te bekijken en een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Lesmateriaal en huiswerk
De Volksuniversiteit gebruikt voor de taalcursussen Duits voor beginners het boek Optimal A1. In deze cursus wordt het tweede deel van dit boek behandeld. Bij de cursus hoort 1,5 tot 2 uur huiswerk per week.

Woensdag 26 september 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 295,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. H.M. (Heidi) Schoeman-Soffker
Boeken: Optimal A1 Langenscheidt werkboek , Optimal A1 Langenscheidt tekstboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Locatie Palmentuin (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
H.M. (Heidi) Schoeman-Soffker
H.M. (Heidi) Schoeman-Soffker
Ik ben in 1946 in Hessisch-Oldendorf in Duitsland geboren en sinds 1969 woon ik in Nederland. In 1986 ben ik bij de Haagse Leergangen met de studie Duits begonnen, die ik later aan de Universiteit Leiden heb afgerond. Van 1990 tot 2009 heb ik bij het Albeda College als docente Duits in het beroepsonderwijs op verschillende niveaus en de Havo gewerkt. Sinds 2003 werk ik met veel plezier bij de Rotterdamse Volksuniversiteit