Bestellijst

Geen bestellingen

Engels 1e en 2e jaar, van A0 tot A1

De basiscursussen Engels tellen 15 lessen van 1,5 uur, waarbij 2-3 uur huiswerk per week hoort. Deze cursussen zijn opeenvolgend gepland zodat u er twee achter elkaar kunt doen. Zo kun u in een seizoen een heel niveau kunt stijgen. In het 1e en 2e jaar wordt er les gegeven vanuit het Nederlands. 

Niveau
Alle cursussen Engels van de Rotterdamse Volksuniversteit zijn ingedeeld aan de hand van het Europees Referentiekader (ERK). De cursussen hieronder gaan tot niveau A1, dat is voor beginners en mensen die een klein beetje Engels spreken. 

Open Dag
Op de Open Dag kunt u met de docenten uw niveau bespreken en beoordelen welke cursus bij u past. 

Engels 1e jaar(van A0 tot half A... 15 x op Di. 11-02-2020 11:15 - 12:45
Engels 2e jaar(van half A1 tot A... 15 x op Di. 11-02-2020 18:45 - 20:15
Engels 1e jaar(van A0 tot half A... 15 x op Do. 23-01-2020 18:45 - 20:15

Niveaus en instromen
De cursussen zijn ingedeeld aan de hand van de aanduidingen A0, A1, B1, B2 volgens het Europees Referentiekader (ERK). Als u eerder een taalcursus heeft gedaan, weet u hiermee op welk niveau u het Engels beheerst en op welk niveau u bij onze taalcursussen Engels kunt instromen.

Twijfelt u welk niveau het beste bij u past? U kunt thuis, een instaptoets doen. Deze toets én de uitslag vindt u op http://www.fairway-online.nl/; doorklikken op “Fairway 1, 2 of 3” en daarna op “Aanvullend materiaal”. Deze toets geeft een indicatie van uw niveau, want vaardigheden als luisteren en spreken worden niet beoordeeld.

Ook bent u van harte welkom om de lesboeken te bekijken en een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Lesmateriaal
De basiscursussen gebruiken de methode Fairway. Voor de overige cursussen zijn er andere boeken, de titels en bestelinformatie is te vinden op de cursuspagina’s. De boeken zijn verkrijgbaar bij de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.