Engels 2e jaar(van half A1 tot A1)

De taalcursus Engels 2e jaar brengt u in 15 lessen van 1,5 uur de basis van het Engels bij. In de klassikale lessen oefent u met lezen, spreken, luisteren en schrijven. Het Nederlands wordt als steuntaal gebruikt.

Niveau
Aan het einde van de cursus beheerst u het Engels op niveau A1, dat wil zeggen dat u vertrouwd bent met basiszinnen en simpele alledaagse zinnen kunt maken. Wilt u checken of het niveau van deze cursus bij u past? Test uw niveau met de gratis Fairway-toets: http://www.fairway-online.nl/pdf/Fairway1/Instaptoets.pdf

Lesmateriaal en huiswerk
De cursus behandelt hoofdstuk 8 tot en met 14 van het boek Fairway 1, Het boek is verkrijgbaar op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus. Houd rekening met ongeveer 2 uur huiswerk per week.

Dinsdag 11 februari 2020
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 186,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. D. (Daan) Peters
Boek: Fairway 1 (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Locatie Palmentuin (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
D. (Daan) Peters
Ik studeerde met veel plezier Engelse Taal en Cultuur, en voltooide de aansluitende docentenopleiding aan de Universiteit Leiden. Het Engels is een wereldtaal, die goed van pas komt in de communicatie met anderstaligen. Onze cursusreeks beginnen we bij het begin, met een (eenvoudige) begroeting van de medecursisten: een taal leren doe je immers niet alleen! Daarna werken we samen toe naar een betere beheersing van allerlei andere nuttige 'taalhandelingen': zoals het kopen van een treinkaartje (niveau A1), het geven van huishoudelijke adviezen (niveau A2), het doen van aangifte bij een diefstal (niveau B1), en het schrijven van sollicitatiebrieven (niveau B1+). Tijdens de cursussen komen er allerlei geschreven teksten en alledaagse gesprekken voorbij, waardoor we natuurlijk ook over de verschillende Engelstalige culturen leren. Alles wat noodzakelijk is om jezelf te redden tussen Engelstaligen komt aan bod!