Engels 4e jaar(van half A2 tot A2)

De taalcursus Engels 4e jaar werkt 15 lessen van 1,5 uur toe naar betere Engelse vaardigheden, zoals woordenschat, grammatica en uitspraak. In de klassikale lessen oefent u met lezen, spreken, luisteren en schrijven. In de klas wordt zo veel mogelijk Engels gesproken, ingewikkelde vragen en uitleg zijn in het Nederlands. Houd rekening met ongeveer 2 uur huiswerk per week.

Niveau
Aan het einde van de taalcursus beheerst u het Engels op niveau A2, dat wil zeggen dat u vertrouwd bent met basiszinnen en simpele alledaagse zinnen kunt maken. Wilt u checken of het niveau van deze cursus bij u past? Test uw niveau met de gratis Fairway-toets: http://www.fairway-online.nl/pdf/Fairway1/Instaptoets.pdf

Lesmateriaal en huiswerk
De taalcursus Engels behandelt hoofdstuk 8 tot en met 14 van het boek Fairway 2, Het boek is verkrijgbaar op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus. Houd rekening met ongeveer 2 uur huiswerk per week.

Woensdag 13 februari 2019
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 184,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. D. (Daan) Peters
Boek: Fairway 2 (klik hier voor meer informatie)
Aanmelden wachtlijst >
D. (Daan) Peters
Ik studeerde met veel plezier Engelse Taal en Cultuur, en voltooide de aansluitende docentenopleiding aan de Universiteit Leiden. Het Engels is een wereldtaal, die goed van pas komt in de communicatie met anderstaligen. Onze cursusreeks beginnen we bij het begin, met een (eenvoudige) begroeting van de medecursisten: een taal leren doe je immers niet alleen! Daarna werken we samen toe naar een betere beheersing van allerlei andere nuttige 'taalhandelingen': zoals het kopen van een treinkaartje (niveau A1), het geven van huishoudelijke adviezen (niveau A2), het doen van aangifte bij een diefstal (niveau B1), en het schrijven van sollicitatiebrieven (niveau B1+). Tijdens de cursussen komen er allerlei geschreven teksten en alledaagse gesprekken voorbij, waardoor we natuurlijk ook over de verschillende Engelstalige culturen leren. Alles wat noodzakelijk is om jezelf te redden tussen Engelstaligen komt aan bod!