Engels 5e tot 8e jaar, B1 tot B2

De cursussen Engels tellen 15 lessen van 1,5 uur, waarbij 2-3 uur huiswerk per week hoort. Deze cursussen zijn opeenvolgend gepland zodat u er in één seizoen twee achter elkaar kunt doen. Vanaf het 5e jaar worden de lessen volledig in het Engels gegeven.

Niveau
In vier cursussen van 15 lessen komt u van het 5e jaar in het 8e jaar, of op niveau B2 van het Europees Referentiekader (ERK), een internationaal erkende niveau-aanduiding. De cursussen hieronder zijn voor gevorderden van niveau B1 tot tegen academisch niveau aan.

Open Dag
Op de Open Dag kunt u met de docenten uw niveau bespreken, vragen stellen en de lesboeken inkijken.

Engels 5e jaar(van A2 tot half B1)

De taalcursus Engels 5e jaar is geschikt voor wie al goed Engels spreekt, maar zijn niveau wil verbeteren tot half B1.

Maandag 24 september 2018

Woensdag 26 september 2018
          Dhr. D. (Daan) Peters
          Engels 6e jaar(van half B1 naar B1)

De taalcursus Engels 6e jaar is geschikt voor mensen die het Engels al op redelijk  niveau beheersen maar het willen verbeteren tot niveau B1.

Maandag 24 september 2018

Dinsdag 25 september 2018
                Mw. C.G. (Cato) Blijdorp

Woensdag 26 september 2018

Mw. L. (Lisa) van Zwamburg

Woensdag 13 februari 2019
                                Dhr. D. (Daan) Peters

Locatie: Heemraadssingel 275-277
                                Engels 8e jaar(van half B2 tot B2)
                                • Beginniveau halverwege B2, eindniveau B2.

Houdt rekening met ongeveer 2 uur huiswerk per week.

Woensdag 13 februari 2019
                                Boeken: Life - Intermediate, workbook, Life - Intermediate, student's book

Niveaus en instromen
                                De cursussen zijn ingedeeld volgens de aanduidingen A0, A1, B1, B2, C1 en C2 volgens het Europees Referentiekader (ERK). Als u eerder een taalcursus heeft gedaan, weet u hiermee op welk niveau u een taal beheerst en op welk niveau u bij onze taalcursussen Engels kunt instromen.

Twijfelt u welk niveau het beste bij u past? U kunt thuis, een instaptoets doen. Deze toets én de uitslag vindt u op http://www.fairway-online.nl/; doorklikken op “Fairway 1, 2 of 3” en daarna op “Aanvullend materiaal”. Deze toets geeft een indicatie van uw niveau, want vaardigheden als luisteren en spreken worden niet beoordeeld.

Ook bent u van harte welkom om de lesboeken te bekijken en een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Lesmateriaal
                                De basiscursussen gebruiken de methode Fairway. Voor de overige cursussen zijn er andere boeken, de titels en bestelinformatie is te vinden op de cursuspagina’s. De boeken zijn verkrijgbaar bij de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus.

Heeft u nog vragen?
                                Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.