Frans 1e jaar(van A0 tot half A1)

De taalcursus Frans 1e jaar is geschikt voor echte beginners. De cursus richt zich op de vier taalvaardigheden:  lezen, schrijven, luisteren en spreken. In de lessen is de steuntaal Nederlands, al wordt er in de klas gaandeweg telkens meer Frans gesproken.

Niveau taalcursus Frans
Na afloop van de cursus heeft u het niveau half A1 volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen. U heeft dan een basiswoordenschat en kunt basis Franse zinnen maken.

Lesmateriaal
De cursus werkt met de lesmethode Voyages. De boeken zijn verkrijgbaar op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus. In deze taalcursus Frans 1e jaar worden hoofdstuk 1 t/m 6 behandeld. U moet rekenen op 2 uur huiswerk per week.

Dinsdag 24 september 2019
    24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
    Prijs: € 283,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
    Mw. L.M.H (Marie-Hélène) van Wijk-Bessone
    Boeken: Voyages 1 werkboek , Voyages 1 tekstboek (klik hier voor meer informatie)
    L.M.H (Marie-Hélène) van Wijk-Bessone
    Ik ben geboren in Zuid-Frankrijk en woon sinds 1988 in Nederland. In 1995 heb ik mijn NT2 diploma behaald om aan de slag te kunnen als docent. Sinds 1997 ben ik werkzaam als docente Frans bij de Volksuniversiteit Spijkenisse en bij meerdere Taalbureaus voor bedrijfsgerichte cursussen. Buiten het leren van de grammatica is de spreekvaardigheid heel belangrijk. Dus, durf te praten en wees niet bang om fouten te maken.