Hongaars gevorderden 2

Cursusnummer:
Hongaars

Deze cursus kan gevolgd worden indien men al meerdere jaren cursussen Hongaars heeft gevolgd of anders in overleg met de docent. Op de cursus gebruiken we het lesmateriaal:

In de lessen maakt u kennis met de culturele hoogtepunten van Hongarije, leert u over het wonen in de steden en dorpen, en u maakt ook kennis met Hongaarse musea, films en beroemde personen.

We herhalen alle grammatica van de afgelopen jaren met behulp van extra materiaal, zoals gedichten, luisteroefeningen en filmpjes. U leert onder andere de meest voorkomende voorvoegsels bij werkwoorden, de bepaalde werkwoordvervoeging, de tijdsbepalingen, de bezittelijke persoonstekens, de werkwoorden in alle tijden, en de juiste zinsvolgorde. Hulpwerkwoorden en vergelijking met behulp van bijvoeglijke naamwoorden komen ook aan bod. U leert ook de meest voorkomende transitieve en intransitive werkwoorden met verplichte achtervoegsels.

Lesmateriaal en huiswerk

Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal Szilvia Szita: MagyarOK A2+. De cursus behandelt hoofdstuk 3 en 4 van dit boek en aanvullend materiaal dat de docent beschikbaar stelt. U moet rekenen op ongeveer 2 uur huiswerk per week.