Italiaans 1e en 2e jaar, A0 tot A1

De Rotterdamse Volksuniversiteit heeft een compleet aanbod in taalcursussen Italiaans. Hieronder vindt u het aanbod voor beginners.

Bij de Rotterdamse Volksuniversiteit zijn alle taalcursussen Italiaans klassikaal. De gemiddelde lesgroep heeft 12 tot 14 cursisten, maximaal zitten er 19 deelnemers in een groep. U moet bij deze cursussen rekenen op gemiddeld twee uur huiswerk per week.

Niveau
De beginnerscursussen Italiaans hebben 24 lessen van 1,5 uur. U gaat per cursus een half niveau vooruit. Met de intensiefcursus van 30 lessen van 2 uur gaat u in een seizoen een heel niveau vooruit.  De niveaus zijn ingedeeld volgens het Europees Referentiekader (ERK). De cursussen hieronder gaan tot niveau A1, dat is voor beginners en mensen die een klein beetje Italiaans spreken.

Open Dag
Op de Open Dag kunt u met de docenten uw niveau bespreken en het lesmateriaal bekijken.

Lesmateriaal
In onze taalcursussen Italiaans werkt u met de lesmethode Con Piacere. De cursussen hebben een tekst- en werkboek en u doet twee leerjaren met een boek. De boeken  zijn te koop op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus.

Niveau en instromen
De cursussen Italiaans zijn ingedeeld naar de maatstaven van het ERK, het Europees Referentiekader. In de eerste jaren is de steuntaal Nederlands, in de hogere jaren is de voertaal Italiaans.

Als u het Italiaans al enigermate beheerst, kunt u starten op een hoger niveau. Twijfelt u welk niveau geschikt is? U bent van harte welkom om met behulp van het lesboek zelf een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.