Italiaans 1e jaar(van A0 tot half A1)

De taalcursus Italiaans 1e jaar is geschikt voor beginners en besteedt aandacht aan de vier taalvaardigheden; lezen, schrijven, luisteren en spreken. De steuntaal is Nederlands, maar geleidelijk wordt er telkens meer Italiaans gesproken. Dit oefent u ook met uw medecursisten.

Niveau taalcursus Italiaans
    Na afloop van de cursus heeft u het niveau half A1 volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen. U heeft dan een basiswoordenschat en kunt basiszinnen maken.

Lesmateriaal
    De cursus werkt met de lesmethode Al Dente, het boek is te koop op de Volksuniversiteit tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus. In deze taalcursus Italiaans 1e jaar worden hoofdstuk 1 t/m 4 behandeld. U moet rekenen op 2 uur huiswerk per week.

Dinsdag 24 september 2019
      24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 14:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
      Prijs: € 254,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
      Mw. E.M. (Evelien) Porracchio
      Boek: Al Dente (klik hier voor meer informatie)
      E.M. (Evelien) Porracchio
      Ciao a tutti! Italiano en Nederlands zijn beide mijn moedertalen dankzij mijn Siciliaanse vader en Nederlandse moeder. Ik ben op Sicilië opgegroeid en heb er op school gezeten. Pas later ben ik naar Nederland gekomen waar ik mijn studie Italiaanse taal- en letterkunde in Leiden heb kunnen afronden. Vanaf 1997 geef ik met veel plezier en enthousiasme Italiaanse taal- en literatuurlessen. Sinds 2017-2018 doe ik dat ook bij de Rotterdamse Volksuniversiteit. La bella Italia weet nog menig hart te veroveren via de ogen, de oren en niet de vergeten via de maag. De beroemde schrijver Goethe schrijft er enthousiast over in zijn Italienische Reise. In 1787 reist hij door Sicilië en schrijft: "Italië zonder Sicilië laat geen enkele indruk in de ziel achter. Hier begint alles." Is dat zo? Daar valt nog over te discussiëren. Persoonlijk vind ik dat elke 'regione' van la bella Italia bijzonder is. Wat ik ook bijzonder vind, is het enthousiasme en de leergierigheid van cursisten om de Italiaanse taal te leren. Mijn taak is dan ook u zo goed mogelijk te begeleiden, zodat u in het Italiaans iets kan bestellen of vragen of een gesprekje kan voeren. 'Benvenuti alla lezione! - Welkom in de les!"