Italiaans 3e en 4e jaar, A1 tot A2

De Rotterdamse Volksuniversiteit heeft een compleet aanbod in taalcursussen Italiaans. De cursussen hieronder starten op niveau A1 en half A2.

De reguliere cursussen Italiaans hebben 24 lessen van 1,5 uur. De volksuniversteit biedt ook een intensiefcursus. Die heeft 30 lessen van 2 uur, u gaat veel sneller door de lesstof heen. Met de intensief cursus kunt u in een seizoen een heel niveau stijgen. U moet bij deze cursussen rekenen op gemiddeld twee uur huiswerk per week.

Niveau
De cursussen hieronder beginnen op A1 en lopen tot niveau A2 van het Europees Referentiekader (ERK). Dit niveau is geschikt voor iedereen die basis van het Italiaans beheerst en een stevige vervolgstap wil doen.

Open Dag
Op de Open Dag kunt u met de docenten uw niveau bespreken, vragen stellen en de lesboeken inkijken.

Italiaans 3e jaar(van A1 tot hal... 24 x op 25-09-2018 20:30 - 22:00
Italiaans 4e jaar(van half A2 to... 24 x op 25-09-2018 11:00 - 12:30
Italiaans 4e jaar(van half A2 to... 24 x op 25-09-2018 18:45 - 20:15

Lesmateriaal
In onze taalcursussen Italiaans werkt u met de lesmethode Con Piacere. De cursussen hebben een tekst- en werkboek en u doet twee leerjaren met een boek. De boeken  zijn te koop op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus.

Niveau en instromen
De cursussen Italiaans zijn ingedeeld naar de maatstaven van het ERK, het Europees Referentiekader. In de eerste jaren is de steuntaal Nederlands, in de hogere jaren is de voertaal Italiaans.

Als u het Italiaans al enigermate beheerst, kunt u starten op een hoger niveau. Twijfelt u welk niveau geschikt is? U bent van harte welkom om met behulp van het lesboek zelf een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.