Italiaans 5e en 6e jaar, A2 tot B1

De Rotterdamse Volksuniversiteit heeft een compleet aanbod in taalcursussen Italiaans. De cursussen hieronder leiden op van niveau A2 tot B1.

De reguliere cursussen Italiaans hebben 24 lessen van 1,5 uur. U gaat per cursus een half niveau vooruit. De niveaus zijn gebaseerd op het Europees Referentiekader (ERK), de internationale classificering van taalniveaus voor Europese talen. U moet bij deze cursussen rekenen op gemiddeld twee uur huiswerk per week.

Daarnaast bieden we ook intensieve taalcursussen Italiaans. In 30 lessen van 2 uur komt u een heel niveau verder. Nieuw in ons aanbod zijn de cursussen Italiaans Conversatie en opfris grammatica op niveau A2-B1.

Open Dag
Op de Open Dag kunt u met de docenten uw niveau bespreken en beoordelen welk niveau bij u past.

Italiaans 5e jaar(van A2 tot hal... 24 x op 25-09-2018 13:00 - 14:30
Italiaans 5e jaar(van A2 tot hal... 24 x op 25-09-2018 20:30 - 22:00
Italiaans Intensief 3 (van A2 to... 30 x op 24-09-2018 18:30 - 20:30
Examenvoorbereiding (niveau B1) 10 x op 05-03-2019 18:30 - 21:30

Lesmateriaal
In onze taalcursussen Italiaans werkt u met de lesmethode Con Piacere. De cursussen hebben een tekst- en werkboek en u doet twee leerjaren met een boek. De boeken  zijn te koop op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus.

Niveau en instromen
De cursussen Italiaans zijn ingedeeld naar de maatstaven van het ERK, het Europees Referentiekader. In de eerste jaren is de steuntaal Nederlands, in de hogere jaren is de voertaal Italiaans.

Als u het Italiaans al enigermate beheerst, kunt u starten op een hoger niveau. Twijfelt u welk niveau geschikt is? U bent van harte welkom om met behulp van het lesboek zelf een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.