Italiaans 5e en 6e jaar, A2 tot B1

De Rotterdamse Volksuniversiteit heeft een compleet aanbod in taalcursussen Italiaans. De cursussen hieronder leiden op van niveau A2 tot B1.

De reguliere cursussen Italiaans hebben 24 lessen van 1,5 uur. U gaat per cursus een half niveau vooruit. De niveaus zijn gebaseerd op het Europees Referentiekader (ERK), de internationale classificering van taalniveaus voor Europese talen. U moet bij deze cursussen rekenen op gemiddeld twee uur huiswerk per week.

Daarnaast bieden we ook intensieve taalcursussen Italiaans. In 30 lessen van 2 uur komt u een heel niveau verder. Nieuw in ons aanbod zijn de cursussen Italiaans Conversatie en opfris grammatica op niveau A2-B1.

Open Dag
Op de Open Dag kunt u met de docenten uw niveau bespreken en beoordelen welk niveau bij u past.

Italiaans 5e jaar(van A2 tot half B1)

Taalcursus Italiaans voor gevorderden die in 24 lessen opwerkt tot niveau half B1.

24 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 323,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.M. (Evelien) Porracchio
Boeken: Con piacere 3 tekstboek, Con piacere 3 werkboek
Locatie: Heemraadssingel 275-277
Italiaans 5e jaar(van A2 tot half B1)

24 lessen van 1,5 uur
Prijs: € 359,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. R.C. (Rauke) van Gelderop
Boeken: Con piacere 3 tekstboek, Con piacere 3 werkboek
Locatie: Locatie Palmentuin
Italiaans Intensief 3 (van A2 tot B1)

Een intensieve cursus die van niveau A2 toewerkt naar B1.

Maandag 24 september 2018
30 lessen van 2 uur
Prijs: € 484,00 Betaling in 9 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Boeken: Con piacere 3 werkboek, Con piacere 3 tekstboek
Locatie: Heemraadssingel 275-277
Italiaans conversatie en opfris grammatica(niveau A2-B1)

Om deel te nemen moet u een toets doen, dat kan op de Open Dag op 8 september of mail uw telefoonnummer aan info@vu-rotterdam.nl en de docent neemt contact met u op.

18 lessen van 2 uur
Prijs: € 352,00 Betaling in 5 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L. (Laura) Migliori
Boeken: Grammatica della lingua italiana per stranieri (Volume 2, niveau B1) , Italia per stranieri
Examenvoorbereiding (niveau B1)

In deze cursus traint u voor het officiële examen Italiaans CILS (Certificato d'Italiano come Lingua Straniera) Dit examen wordt eind mei/begin juni afgenomen in bij het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam.

Dinsdag 5 maart 2019
10 lessen van 3 uur
Prijs: € 204,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).

Lesmateriaal
In onze taalcursussen Italiaans werkt u met de lesmethode Con Piacere. De cursussen hebben een tekst- en werkboek en u doet twee leerjaren met een boek. De boeken  zijn te koop op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus.

Niveau en instromen
De cursussen Italiaans zijn ingedeeld naar de maatstaven van het ERK, het Europees Referentiekader. In de eerste jaren is de steuntaal Nederlands, in de hogere jaren is de voertaal Italiaans.

Als u het Italiaans al enigermate beheerst, kunt u starten op een hoger niveau. Twijfelt u welk niveau geschikt is? U bent van harte welkom om met behulp van het lesboek zelf een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.