Italiaans 5e jaar(van A2 tot half B1)

De taalcursus Italiaans 5e jaar is bedoeld voor gevorderden. In 24 lessen van 1,5 uur werkt u aan 4 taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken. U moet rekenen op 2 uur huiswerk per week.

Niveau taalcursus Italiaans
Na afloop van de cursus heeft u niveau half B1 Italiaans volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen. U kunt uzelf goed redden in het Italiaans, ook in de wat meer diepgaande gesprekken over specifieke zaken en achtergronden.

Lesmateriaal

Voor het 5e jaar zal het boek Con Piacere 3 niveau B1 worden gebruikt (tekst- en werkboek).

Dinsdag 25 september 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 323,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.M. (Evelien) Porracchio
Boeken: Con piacere 3 werkboek, Con piacere 3 tekstboek (klik hier voor meer informatie)
E.M. (Evelien) Porracchio
Ciao a tutti! Italiano en Nederlands zijn beide mijn moedertalen dankzij mijn Siciliaanse vader en Nederlandse moeder. Ik ben op Sicilië opgegroeid en heb er op school gezeten. Pas later ben ik naar Nederland gekomen waar ik mijn studie Italiaanse taal- en letterkunde in Leiden heb kunnen afronden. Vanaf 1997 geef ik met veel plezier en enthousiasme Italiaanse taal- en literatuurlessen. Sinds 2017-2018 doe ik dat ook bij de Rotterdamse Volksuniversiteit. La bella Italia weet nog menig hart te veroveren via de ogen, de oren en niet de vergeten via de maag. De beroemde schrijver Goethe schrijft er enthousiast over in zijn Italienische Reise. In 1787 reist hij door Sicilië en schrijft: "Italië zonder Sicilië laat geen enkele indruk in de ziel achter. Hier begint alles." Is dat zo? Daar valt nog over te discussiëren. Persoonlijk vind ik dat elke 'regione' van la bella Italia bijzonder is. Wat ik ook bijzonder vind, is het enthousiasme en de leergierigheid van cursisten om de Italiaanse taal te leren. Mijn taak is dan ook u zo goed mogelijk te begeleiden, zodat u in het Italiaans iets kan bestellen of vragen of een gesprekje kan voeren. 'Benvenuti alla lezione! - Welkom in de les!"