Italiaans 7e jaar (van B1 tot B2)

Italiaans 7e jaar (van B1 tot  B2)

Cursus Italiaans op B1/B2 niveau voor iedereen die een cursus Italiaans op B1 niveau heeft afgerond; bijvoorbeeld na het afronden van Con Piacere 3. In deze cursus op B1 niveau worden zowel bekende als nieuwe structuren en elementen aangeboden om o.a. tegemoet te komen aan de behoefte e.e.a. te herhalen en beter in de praktijk toe te passen.

Niveau taalcursus Italiaans
Na afloop van de cursus heeft u een beter niveau B1 Italiaans volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen. U kunt uzelf goed redden in het Italiaans, ook in de wat meer diepgaande gesprekken over specifieke zaken en achtergronden.

Lesmateriaal

Voor het 7e jaar zal de 1e helft van het boek Nuovo Progetto worden gebruikt (libro dello studente e quaderno degli esercizi). LET OP: BIJ CURSUS 187 VAN EVELIEN PORRACHIO WORDT HET VOLGENDE LESMATERIAAL GEBRUIKT:

Boek 1: Libro dello studente: 978-960-6632-76-1

(Euro 22,53 op de site van Edilingua)

Boek 2: Quaderno degli esercizi:  978-960-693-119-2

(Euro 11,48 op de site van Edilingua)

Dinsdag 22 september 2020
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 12:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 339,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.M. (Evelien) Porracchio
Boek: Nuovo Progetto Italiano 2B (klik hier voor meer informatie)
Inschrijving nog open >
E.M. (Evelien) Porracchio
Ciao a tutti! Italiano en Nederlands zijn beide mijn moedertalen dankzij mijn Siciliaanse vader en Nederlandse moeder. Ik ben op Sicilië opgegroeid en heb er op school gezeten. Pas later ben ik naar Nederland gekomen waar ik mijn studie Italiaanse taal- en letterkunde in Leiden heb kunnen afronden. Vanaf 1997 geef ik met veel plezier en enthousiasme Italiaanse taal- en literatuurlessen. Sinds 2017-2018 doe ik dat ook bij de Rotterdamse Volksuniversiteit. La bella Italia weet nog menig hart te veroveren via de ogen, de oren en niet de vergeten via de maag. De beroemde schrijver Goethe schrijft er enthousiast over in zijn Italienische Reise. In 1787 reist hij door Sicilië en schrijft: "Italië zonder Sicilië laat geen enkele indruk in de ziel achter. Hier begint alles." Is dat zo? Daar valt nog over te discussiëren. Persoonlijk vind ik dat elke 'regione' van la bella Italia bijzonder is. Wat ik ook bijzonder vind, is het enthousiasme en de leergierigheid van cursisten om de Italiaanse taal te leren. Mijn taak is dan ook u zo goed mogelijk te begeleiden, zodat u in het Italiaans iets kan bestellen of vragen of een gesprekje kan voeren. 'Benvenuti alla lezione! - Welkom in de les!"