Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 182

Italiaans 8e jaar (B2)

Italiaans 8e jaar (B2)
Cursuscode: 182

Cursus Italiaans op B2 niveau voor iedereen die een cursus Italiaans op B1/B2 niveau heeft afgerond. In deze cursus op B2 niveau worden bekende structuren en elementen aangeboden in een ander jasje om tegemoet te komen aan de behoefte e.e.a. te herhalen, beter te begrijpen en beter in de praktijk toe te passen.

Niveau taalcursus Italiaans
Na afloop van de cursus heeft u niveau B2 Italiaans volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen. U kunt in allerlei situaties spontaan communiceren met moedertaalsprekers. U kunt uw standpunt over een kwestie duidelijk maken en ingaan op de voor- en nadelen.

 

Lesmateriaal

Voor het 8e jaar zal Al Dente 4 worden gebruikt.

 

Donderdag 24 september 2020
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 377,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. E.M. (Evelien) Porracchio
Boek: Al Dente 4 Libro dello studente + esercizi (klik hier voor meer informatie)
13:30 - 15:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Cursus geannuleerd >
E.M. (Evelien) Porracchio
E.M. (Evelien) Porracchio
Ciao a tutti! Italiano en Nederlands zijn beide mijn moedertalen dankzij mijn Siciliaanse vader en Nederlandse moeder. Ik ben op Sicilië opgegroeid en heb er op school gezeten. Pas later ben ik naar Nederland gekomen waar ik mijn studie Italiaanse taal- en letterkunde in Leiden heb kunnen afronden. Vanaf 1997 geef ik met veel plezier en enthousiasme Italiaanse taal- en literatuurlessen. Sinds 2017-2018 doe ik dat ook bij de Rotterdamse Volksuniversiteit. La bella Italia weet nog menig hart te veroveren via de ogen, de oren en niet de vergeten via de maag. De beroemde schrijver Goethe schrijft er enthousiast over in zijn Italienische Reise. In 1787 reist hij door Sicilië en schrijft: "Italië zonder Sicilië laat geen enkele indruk in de ziel achter. Hier begint alles." Is dat zo? Daar valt nog over te discussiëren. Persoonlijk vind ik dat elke 'regione' van la bella Italia bijzonder is. Wat ik ook bijzonder vind, is het enthousiasme en de leergierigheid van cursisten om de Italiaanse taal te leren. Mijn taak is dan ook u zo goed mogelijk te begeleiden, zodat u in het Italiaans iets kan bestellen of vragen of een gesprekje kan voeren. 'Benvenuti alla lezione! - Welkom in de les!"