Italiaans Examentraining B1, conversatie A2-B1

De Rotterdamse Volksuniversiteit heeft een compleet aanbod in taalcursussen Italiaans. Van beginnerscursussen tot een hoog niveau.

De reguliere cursussen Italiaans hebben 24 lessen van 1,5 uur. U gaat per cursus een half niveau vooruit. Bij de Rotterdamse Volksuniversiteit zijn alle taalcursussen Italiaans klassikaal. De gemiddelde lesgroep heeft 12 tot 14 cursisten, maximaal zitten er 19 deelnemers in een groep. U moet bij deze cursussen rekenen op gemiddeld twee uur huiswerk per week.

Extra aanbod taalcursussen Italiaans
Daarnaast bieden we ook intensieve taalcursussen Italiaans. In 30 lessen van 2 uur komt u een heel niveau verder. Nieuw in ons aanbod zijn de cursussen Italiaans Conversatie en opfris grammatica op niveau A2-B1.

Examentraining CILS
Ook kunt u vanaf nu bij ons een cursus Examenvoorbereiding volgen voor het officiële Italiaanse CILS (Certificato d’italiano come lingua Straniera)-diploma. In deze cursus traint u voor het officiële examen Italiaans CILS (Certificato d'Italiano come Lingua Straniera) Dit is een internationaal erkend diploma van de Italiaanse staat waarmee uw opleiding Italiaans bij andere internationale instituten kunt voortzetten.

Open Dag
Op de Open Dagen kunt u met de docenten uw niveau bespreken, vragen stellen en het lesmateriaal bekijken. De eerstvolgende Open Dag is op 8 september 2018 van 13.00 tot 16.00 uur.

Italiaans conversatie en opfris grammatica(niveau A2-B1)

Om deel te nemen moet u een toets doen, dat kan op de Open Dag op 8 september of mail uw telefoonnummer aan info@vu-rotterdam.nl en de docent neemt contact met u op.

Dinsdag 25 september 2018
18 lessen van 2 uur
Prijs: € 352,00 Betaling in 5 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L. (Laura) Migliori
Boeken: Grammatica della lingua italiana per stranieri (Volume 2, niveau B1) , Italia per stranieri
Locatie: Heemraadssingel 275-277
Examenvoorbereiding (niveau B1)

In deze cursus traint u voor het officiële examen Italiaans CILS (Certificato d'Italiano come Lingua Straniera) Dit examen wordt eind mei/begin juni afgenomen in bij het Istituto Italiano di Cultura in Amsterdam.

Dinsdag 5 maart 2019
10 lessen van 3 uur
Prijs: € 204,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L. (Laura) Migliori
Locatie: Heemraadssingel 275-277

Lesmateriaal
In onze taalcursussen Italiaans werkt u met de lesmethode Con Piacere. De cursussen hebben een tekst- en werkboek en u doet twee leerjaren met een boek. De boeken  zijn te koop op de Volksuniversiteit van eind augustus tot ongeveer 3 weken na de start van de cursus.

Niveau en instromen
De cursussen Italiaans zijn ingedeeld naar de maatstaven van het ERK, het Europees Referentiekader. In de eerste jaren is de steuntaal Nederlands, in de hogere jaren is de voertaal Italiaans.

Als u het Italiaans al enigermate beheerst, kunt u starten op een hoger niveau. Twijfelt u welk niveau geschikt is? U bent van harte welkom om met behulp van het lesboek zelf een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Heeft u nog vragen?
Onze medewerkers geven u graag alle informatie die u nodig heeft om de cursus te vinden die bij u past. Kom langs tijdens onze openingstijden, stuur een e-mail naar info@vu-rotterdam.nl of bel 010-476 1200.