Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20683

Nederlands als tweede taal B1

Nederlands als tweede taal B1
Cursuscode: 20683

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus A2+ bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de A2+ cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op A2+ niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek De Sprong, hoofdstuk 6 t/m 9 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is B1. Dit is het niveau dat nodig is om het staatsexamen 1 te kunnen halen. Wilt u zich goed voorbereiden op het staatsexamen 1? Schrijft u zich dan in voor de staatsexamentraining (zie hier beneden). 
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus B1+. De uitslag ontvangt u per e-mail. 

Maandag 27 januari 2020
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 336,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
Boek: De Sprong (klik hier voor meer informatie)
13:30 - 16:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
Mevrouw (Wiesje) Verbove begon in 1977 als docente Engels in het volwassenenonderwijs. Eerst gaf zij les aan de zgn. moedermavo, later ook aan de dag/avondhavo en het MBO. In 2001 haalde zij de aantekening docente Nederlands als Tweede Taal en gaf zij les aan anderstalige cursisten. Met veel plezier geeft ze nog steeds cursussen NT2 aan de Rotterdams volksuniversiteit, al is zij sinds december 2005 met FPU (VUT),