Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20684

Nederlands als tweede taal B1

Nederlands als tweede taal B1
Cursuscode: 20684

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus A2+ bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de A2+ cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op A2+ niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek De Sprong, hoofdstuk 6 t/m 9 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is B1. Dit is het niveau dat nodig is om het staatsexamen 1 te kunnen halen. Wilt u zich goed voorbereiden op het staatsexamen 1? Schrijft u zich dan in voor de staatsexamentraining (zie hier beneden). 
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus B1+. De uitslag ontvangt u per e-mail. 

Donderdag 30 januari 2020
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 373,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Mieke) Boehlee
Boek: De Sprong (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 21:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M. (Mieke) Boehlee
M. (Mieke) Boehlee
Tijdens mijn docentenopleiding Nederlands kreeg ik de mogelijkheid om naast die studie een certificaat NT2 te behalen. Dat was nog vrij nieuw in die tijd. Ik ben nog steeds blij dat ik dat toen heb gedaan. Het leren van een nieuwe taal opent een nieuwe wereld, voor de cursist, maar zeker ook voor de docent. Ik heb daarna heel wat jaren NT2-les gegeven aan een van de Rotterdamse ROC's. Ook "gewoon" Nederlands aan Nederlandse jongeren, maar NT2 is voor mij het meest inspirerend. De Volksuniversiteit, waar zóveel verschillende mensen zóveel verschillende dingen komen leren, is bovendien een omgeving die mij veel energie geeft. Ik hoop dat jullie dat ook zullen ervaren!