Cursuscode: 19090

Nederlands als tweede taal B1+

Cursuscode: 19090

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus B1 bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de B1 cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op B1 niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 4-5 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek De Finale, hoofdstuk 1 t/m 4 en Beter Nederlands 1 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau zit tussen B1 en B2 in.
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus B2. De uitslag ontvangt u per e-mail.

Donderdag 10 oktober 2019
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 373,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
Boeken: De Finale, Beter Nederlands - de verdieping (klik hier voor meer informatie)
L.M.J. (Wiesje) Verhoef-Verbove
Mevrouw (Wiesje) Verbove begon in 1977 als docente Engels in het volwassenenonderwijs. Eerst gaf zij les aan de zgn. moedermavo, later ook aan de dag/avondhavo en het MBO. In 2001 haalde zij de aantekening docente Nederlands als Tweede Taal en gaf zij les aan anderstalige cursisten. Met veel plezier geeft ze nog steeds cursussen NT2 aan de Rotterdams volksuniversiteit, al is zij sinds december 2005 met FPU (VUT),