Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20685

Nederlands als tweede taal B1

Nederlands als tweede taal B1
Cursuscode: 20685

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus A2+ bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de A2+ cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op A2+ niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek De Sprong, hoofdstuk 6 t/m 9 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is B1. Dit is het niveau dat nodig is om het staatsexamen 1 te kunnen halen. Wilt u zich goed voorbereiden op het staatsexamen 1? Schrijft u zich dan in voor de staatsexamentraining (zie hier beneden). 
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus B1+. De uitslag ontvangt u per e-mail. 

Woensdag 4 maart 2020
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 373,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. J. (Jackelien) van Deursen
Boek: De Sprong (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 21:30
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
J. (Jackelien) van Deursen
J. (Jackelien) van Deursen
Ik heb Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Intussen heb ik al een jarenlange ervaring als NT2-docent. Ik werk voor verschillende scholen en instituten in Rotterdam, en heb cursisten uit vrijwel alle landen van de wereld in mijn groepen gehad, van absolute beginners tot vergevorderden. Sinds 2014 geef ik met veel plezier les aan de Rotterdamse Volksuniversiteit. Nederlands leren is weliswaar soms moeilijk, maar saai of vervelend hoeft het zeker niet te zijn. Ik hoop dat mijn cursisten uiteindelijk net zo enthousiast over de taal zullen zijn, als ik zelf ook ben.