Cursuscode: 19084

Nederlands als tweede taal B2

Cursuscode: 19084

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus B1+ bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de B1+ cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op B1+ niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 4-5 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek De Finale, hoofdstuk 5 t/m 8 en het boek Beter Nederlands 2 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is B2. Dit is het niveau dat nodig is om het staatsexamen 2 te kunnen halen. Wilt u zich goed voorbereiden op het staatsexamen 2? Schrijft u zich dan in voor de staatsexamentraining (zie hier beneden).
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus B2+. De uitslag ontvangt u per e-mail.

Dinsdag 10 september 2019
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 373,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. J.L.M. (Conny) Latour-Janse
Boeken: Beter Nederlands - de verdieping, De Finale (klik hier voor meer informatie)
J.L.M. (Conny) Latour-Janse
Mijn naam is Conny Latour. Ik ben in Delft geboren. Na het afronden van de PABO heb ik een aantal jaren als leerkracht bij het basisonderwijs in Rotterdam gewerkt. Na de geboorte van mijn eerste kind ben ik gestopt met werken. Toen mijn kinderen naar het voortgezet onderwijs gingen en hele dagen van huis waren, wilde ik graag parttime aan de slag. Inmiddels had ik enige ervaring opgedaan in het geven van Nederlands als Tweede Taal aan volwassenen. Ik merkte dat dit ontzettend leuk werk was. Bij de Hogeschool Rotterdam en Omstreken heb ik toen de bevoegdheid Basiseducatie voor volwassenen behaald. Vanaf begin 1992 heb ik als docent NT2 gewerkt. Na mijn FPU in 2007 bij ROC Zadkine ben ik al snel één van de docenten NT2 bij de Rotterdamse Volksuniversiteit geworden. Voor mij is het heel belangrijk om met elkaar in een ontspannen sfeer naar het doel toe te werken. Wie weet tot ziens!