Cursuscode: 19087

Nederlands als tweede taal B2+

Cursuscode: 19087

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus B2 bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond of als u het Staatsexamen II heeft behaald. Heeft u niet eerder de B2 cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op B2 niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week.

De cursus werkt met het boek Nederlands naar perfectie, hoofdstuk 1 t/m 4. Tijdens de les is er aandacht voor lezen, luisteren, schrijven, spreken en grammatica. Het eindniveau zit tussen B2 en C1 in. De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus C1. De uitslag ontvangt u per e-mail.

Donderdag 26 september 2019
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 373,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. N.M. (Nel) Piket
Boek: Nederlands naar perfectie (klik hier voor meer informatie)
N.M. (Nel) Piket
N.M. (Nel) Piket - van der Burg is Drs. in de Engelse Taal en Letteren en geeft sinds 1996 les bij de Rotterdamse Volksuniversiteit. Met behulp van het boek ???Nederlands naar perfectie??? en het gebruik van actuele informatie wil ze de cursisten lesgeven in een ontspannen sfeer en voldoende zelfvertrouwen geven om zich in allerlei situaties duidelijk te kunnen uitdrukken in de Nederlandse taal.