Cursuscode: 20697

Nederlands als tweede taal B2

Cursuscode: 20697

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus B1+ bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de B1+ cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op B1+ niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 4-5 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek De Finale, hoofdstuk 5 t/m 8 en het boek Beter Nederlands 2 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is B2. Dit is het niveau dat nodig is om het staatsexamen 2 te kunnen halen. Wilt u zich goed voorbereiden op het staatsexamen 2? Schrijft u zich dan in voor de staatsexamentraining (zie hier beneden).
De cursus wordt afgesloten met een voortgangstoets. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. U moet voor deze toetsen een voldoende halen om u in te kunnen schrijven voor de cursus B2+. De uitslag ontvangt u per e-mail.

Maandag 10 februari 2020
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 373,00 Betaling in 0 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. L.M.H. (Louis) Brouwers
Boeken: Beter Nederlands - de verdieping, De Finale (klik hier voor meer informatie)
L.M.H. (Louis) Brouwers
Mijn professionele loopbaan beslaat ruim 43 jaar en heeft volledig in het teken gestaan van het onderwijs. Ik ben in veel verschillende rollen in het onderwijs werkzaam geweest met als belangrijkste rode draad het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jongeren en volwassenen. De laatste jaren heb ik in Amsterdam verschillende management- en bestuurlijke functies vervuld. In 2017 heb ik voor mezelf het besluit genomen om daar afscheid van te nemen, omdat ik niet langer meer dan fulltime werkzaam wilde zijn. Mijn drijfveer is echter dezelfde gebleven: met mijn kwaliteiten een betekenisvolle bijdrage leveren aan de samenleving. Daarom zoek ik telkens nieuwe uitdagingen op, die dat mogelijk maken. Het geven van het vak Nederlands aan mensen met een andere moedertaal is daar een goed voorbeeld van. Leren van en met elkaar tegen de achtergrond van verschillende talen en culturen met als doel zelfredzaam te worden in onze Nederlandse samenleving. Mijn ambitie is het dan ook om cursisten zoveel mogelijk te laten leren over de Nederlandse taal en cultuur.