Cursuscode: 19088

Nederlands als tweede taal C1

Cursuscode: 19088

U kunt deelnemen aan deze cursus als u de cursus B2+ bij de Volksuniversiteit voldoende heeft afgerond. Heeft u niet eerder de B2+ cursus gedaan, maar beheerst u toch het Nederlands op B2+ niveau? Dan moet u eerst een niveautoets doen. In deze cursus worden 'de punten op de i gezet' Naast het lesboek met zijn oefeningen, nemen door u ingebrachte vragen en opmerkingen over het Nederlands een belangrjke plaats in. U bepaalt samen met uw medecursisten dus een deel van de inhoud. Het tempo is hoog. Naast de lessen moet u 3-4 uur huiswerk maken per week. In deze cursus wordt er met het boek Nederlands naar perfectie, hoofdstuk 5 t/m 8 gewerkt. Tijdens de les wordt zowel aandacht besteed aan lezen, luisteren, schrijven, spreken als grammatica. Het eindniveau is C1. De cursus wordt afgesloten met een toets, zodat u dan het door u behaalde niveau weet. De Volksuniversiteit maakt gebruik van de officiële TOA toetsen. De toetsen voor lezen, luisteren en schrijven worden klassikaal en digitaal afgenomen. De spreektoets wordt individueel en mondeling afgenomen. De uitslag ontvangt u per e-mail.

Dinsdag 17 september 2019
15 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 373,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. G. (Gio) Lassooy
Boek: Nederlands naar perfectie (klik hier voor meer informatie)
G. (Gio) Lassooy
G. (Gio) Lassooy. In het verleden heb ik gewerkt op een basisschool in Rotterdam. Daarna ben ik de volwassenen educatie ingegaan en sinds een aantal jaren geef ik Nederlands als tweede taal. Eerst op het ROC Albeda en het ROC Zadkine en sinds 2007 ook op de Volksuniversiteit. Zo heb ik alle NT 2 niveaus in de klas gehad, van alfabetisering tot niveau C1 en voorbereiding op het Staatsexamen. Dat laatste is noodzakelijk wanneer je in Nederland je studie wilt vervolgen. Ik vind het leuk om hier op de Volksuniversiteit met u aan de slag te gaan te gaan om onze (moeilijke) Nederlandse taal nóg beter te gaan spreken en schrijven. Terugkijkend heb ik nu Nederlands gegeven aan leerlingen van 6 jaar tot 65+.