Portugees 2e jaar(van half A1 tot A1)

De taalcursus Portugees 2e jaar is geschikt voor iets gevorderde beginners en heeft 24 lessen van 1,5 uur. Aan bod komen het lezen, schrijven, luisteren en spreken van het Portugees. In de lessen is de steuntaal Nederlands.

Niveau taalcursus Portugees
Na afloop van de cursus heeft u niveau A1 volgens het Europees Referentiekader (ERK) bereikt, een internationale niveau-aanduiding voor Europese talen. Als u het Portugees al enigermate beheerst, kunt u wellicht op dit niveau starten. U bent van harte welkom om met behulp van het lesboek zelf een inschatting van uw niveau te maken. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@vu-rotterdam.nl. Onze  medewerkers brengen u dan in contact met de docent.

Lesmateriaal
Hoofdstuk 11 t/m 19 van het werk- en tekstboek Português no Mundo vormen het lesmateriaal. De boeken zijn te koop op de Volksuniversiteit vanaf de start van de cursus tot ongeveer 3 weken daarna. Houd rekening met 2 uur huiswerk per week.

Donderdag 26 september 2019
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 300,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. B. Pessoa Lessa
Boek: Português no mundo (klik hier voor meer informatie)
B. Pessoa Lessa
Mevrouw B. Pessoa Lessa is geboren in Rio de Janeiro, Brazilië. Zij heeft Letteren ( Portugees ??? Engels) aan de Federale Universiteit van Rio de Janeiro gestudeerd. In 2006 heeft zij een jaar de opleiding tot vertaler en tolk aan het Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken in Antwerpen gevolgd. Daarna heeft zij de Bachelor Portugese Taal en Cultuur van de Universiteit Utrecht behaald en uiteindelijk de Master Westerse Literatuur en Cultuur, ook aan de Universiteit Utrecht. Zij werkt als docent zowel van Braziliaans als Europees Portugees voor particulieren, taleninstituten, in company en geeft cultuurtrainingen.