Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 268

Zweeds conversatie/literatuur

Zweeds conversatie/literatuur
Cursuscode: 268

Zweeds conversatie/ literatuur is een gevarieerde cursus, met de bedoeling om de kennis van het Zweeds op alle niveau’s te verdiepen. In de cursus leest u klassiekers uit de Zweedse literatuur aan de hand van ‘lättläst’ versies. Deze aangepaste teksten maken het lezen toegankelijk. Tevens zullen er andere (literaire) teksten aan bod komen. Daarnaast is conversatie een belangrijk onderdeel van de cursus, waarbij zoveel mogelijk gekeken wordt naar de wensen en interesses van de cursisten.  

Deze cursus is geschikt voor iedereen die haar of zijn kennis van het Zweeds en Zweden zelf wil verbreden. Kennis van de taal op A2 niveau is gewenst.

Maandag 21 september 2020
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 339,00 Betaling in 6 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. I. (Ilona) Leemeijer
10:45 - 12:15
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving nog open >
I. (Ilona) Leemeijer
I. (Ilona) Leemeijer
Mevrouw (Ilona) Leemeijer, geboren 1982, heeft Scandinavische talen en culturen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam met als hoofdtaal Zweeds. Omdat het volgens haar alleen mogelijk is om een taal optimaal te leren door enige tijd in het land van die taal te verblijven, vertrok ze in 2004 naar Zweden om geschiedenis te studeren aan de Universiteit van Göteborg. Eenmaal terug in Nederland schreef ze haar scriptie over een onderwerp uit de Zweedse literatuur. "Zweden is een land met een rijke geschiedenis en een interessant heden. In het nationale volkslied wordt Zweden geprezen om haar schitterende natuur en rust, twee dingen waar Nederlanders in toenemende mate behoefte aan hebben. Het is een land om van te houden en daarom zal het voor mij een groot genoegen zijn om anderen met de taal en cultuur kennis te laten maken. Bovendien is het een voordeel om naast het Nederlands een andere taal goed te beheersen, een voordeel dat ik iedereen van harte gun."