Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 051

Creatieve loopbaanplanning

Creatieve loopbaanplanning
Cursuscode: 051

Het blijft iets fascinerends. Mensen die vanaf hun geboorte weten dat ze dokter, kunstenaar of muzikant willen worden. Zonder enige twijfel gaan ze dan ook vol voor datgene dat zin geeft aan hun leven. Ze kunnen nu eenmaal niet anders dan daar gehoor aan geven. Maar wat als zo'n soort roeping niet aanwezig is? U verlangt ook naar dat gevoel van voldoening en zingeving in uw werk. Het vergt alleen wat meer levenservaring om erachter te komen wat dat werk voor u moet zijn.

In de cursus Creatieve Loopbaanplanning staat uw levensverhaal centraal. U put uit de eigen wijsheden van uw levensloop om helderheid te krijgen over:

- wat uw beeld van zingevend werk is dat past bij wie u bent
- wat er in uzelf aanwezig is om van waarde te zijn voor uzelf en voor een ander
- welke acties u kunt ondernemen om vanuit plezier en voldoening te werken

Die wijsheden en inzichten onder woorden brengen klinkt misschien als zware kost. Maar in de cursus doet u dat vanuit creativiteit door tekenen, beeld en verbeelding. Hierdoor kunt u juist op een onbevangen, milde en ontspannen manier loopbaankeuzes maken. U komt uit het hoofd naar het hart en handen om daadwerkelijk in actie te komen.

In de vijf cursusochtenden is er aandacht voor uw levensverhaal tot nu. U onderzoekt uw talenten en kwaliteiten, maar ook welke waarden en zingevende factoren er voor u belangrijk zijn in het werk. In de laatste fase van de cursus komt uw toekomstbeeld aanbod. Het beeld wordt steeds concreter en met een zelf opgesteld creatief stappenplan gaat u na de vierde cursusdag twee maanden de eerste stappen uitvoeren. De laatste cursusdag is een terugkomdag waarin we onze ervaringen delen en plannen bijschaven.

Dinsdag 21 september 2021
5 lessen van 3 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 171,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. L.M. (Lavinia) Oliveira
10:00 - 13:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
L.M. (Lavinia) Oliveira
L.M. (Lavinia) Oliveira
Je kunt gerust zeggen dat ik alle hoeken van het onderwijs heb gezien. Als fervent stapelstudent zijn de mavo, havo, mbo, hbo, universiteit de revue gepasseerd met uitstapjes naar de klassieke massage en een yoga opleiding. Op vele momenten leken mijn school en loopbaankeuzes een willekeur aan impulsieve beslissingen waardoor ik mij er bijna voor schaamde mijn vrienden en familie mee te delen dat ik alweer ging studeren. Wat deed ik mijzelf aan? Om dat te onderzoeken besloot ik (alvorens weer een nieuwe studie te starten) een loopbaancursus te volgen: Creatief biografische loopbaanplanning. Het creatieve sprak mij aan omdat ik toch alles net iets anders deed dan de rest van mijn wereld. En na de 30 levensjaren gepasseerd te zijn vond ik het ook weleens tijd om terug te blikken op mijn leven tot dan toe. Op het moment dat ik zelf biografisch coaching had ervaren realiseerde ik mij dat deze vorm van coachen echt een lifechanger is! Hoe groot of klein je loopbaanbeslissingen zullen zijn, de acties die je onderneemt door deze methodiek brengen je steeds een stapje dichterbij jouw authentieke zelf. Voor mij was het volkomen helder dat het onderwijs mijn thuis is. Ook het besef dat niet alleen ik maar iedereen een rode draad in zijn of haar verhaal heeft die kan leiden naar betekenisvol werk, heeft mij doen besluiten om naast mbo-docent ook loopbaancoach te zijn.